Oaza za respekt

Sve što vidite na slikama nalazi se na samo nekoliko kilometara od grada koji redovno u ekološkim biltenima beleži najveće vrednosti zagađenja vazduha.
Rudnik koji je emitovao sve te otrovne čestice je na izdisaju i samo se političkim mehanizmima održava u životu, i pored senzacionalističkih izjava rukovodstva. Međutim alternativa borskog okruga je u turizmu, naročito u seoskom turizmu i izuzetnim prirodnim lepotama, uključujući veliki broj lekovitih izvora. Na domak Bora je i akumulaciono jezero sa adekvatnim objektima i sportskim terenima ali i nekoliko destinacija pogodnih za zimski turizam i sportove na snegu. Uz planinarske domove i veliki broj vrhova pogodnih za planinarenje i predivne Lazareve pećine koje su još uvek izuzetno zanimljive za speleologe širom Sveta, sportsko-turistička ponuda je svakako još kompletnija.
Uskoro će u Brestovačkoj banji biti održana tradicionalna manifestacije “Dani Brestovačke banje 2009” pa je ovo prilika da Vas pozovemo da 22 i 23 avgusta posetite ovu manifestaciju.