Gde je sat

Jučerašnje popodne sam naredio sebi provesti van svog kutka. Valjda mogu, pomislio sam, jedno nedeljno popodne posvetiti sebi, kao sva normalan svet a da pri tom izbegnem sve vezano za kompjuter, internet i slično. Uobičajena vožnja biciklom, malo šetnje pored reke i nisu poseban doživljaj ipak odmor za oči koje su osetile svakodnevno zurenje u ekran – jesu.

Razmišljao sam koliko sam zaista inficiran i zavistan od svega toga pa svaki slobodni trenutak proćerdam tražeći još par informacija, linkova, ne znam ni sam čega. Nekada sam, sećam se, živeo lepo i bez tih kompjutera, blogova i foruma i  bilo je  sasvim  ok  a sada ne mogu ni da zamilsim kako bi mi izgledao dan koji bi isključivao mogućnost korišćenja kompjutera, interneta  i t d

Ne dade mi djavo mira da ispunim naredjenje koje sam sebi dao pa predveče potražih knjigu „Dreamweaver“ autora Davida i Rhonde Crowder kako bi nadoklnadio „izgubljeno vreme“ a zainteresovan za par detalja u vezi izrade i postavljanje obrazaca na web stranice. Prošlo je verovatno par sati u prelistavanju stranice knjige koju sam nekada- očigledno nepažljivo pročitao, kada sam u želji da saznam koliko je sati pogledao mahinalno u donji desni ugao otvorene knjige….

Gde je taj sat … ha ha ha.