U PRIMITIVNOJ Provinciji Evrounijuma Serbijanum

Glupiter Optimus Medijus, je otac i gospodar svih bogova u klasičnoj novoserbijanumskoj mitologiji. Pobedio je zle i alave Tajkuniuse i postao “kapo di tuti kapi”. Junački je svrgnuo svog oca Tomislavijusa i, poverio razvoj carstva sebi i Brnabiteru- dvoglavom Bogu uspeha i trgovine, pakao Inforemerijusu i Pinkovizijusu, a za sebe zadržao nebo i zemlju.

Glupiter je bog svetla, tame, neba i zemlje ( i podzemlja). On šalje dobrotu i kontroliše zlo, zaštitnik je pravde, istine, svojih nabližih podanika, ima svoju vojsku i policiju i uvek joj unapred dodeljuje pobedu.

U istorijsko doba je Gupiter Optimus MEDIJUS glavno je božanstvo u Provinciji EvroUnijuma, Serbijanum.

Po Serbijanumu a u svoju čast, Glupiter je podizao mnoge radionice i fabrike (najčešće na brežuljcima gde bi, po do sad neobjašnjivom običaju, zakopali neki kamen iz koga su verovatno očekivali plod) a i koji su predstavljali simbol Glupiterove moći i njegovih sposobnosti.

U čast Glupiteru priređuju se svakodnevna javna obraċanja narodu, u kojima IM je uz mnogo papira, grafikona i neuzverenih izraza lica, Glupiter obnašnjavao njihove muke i nedaċe, nudeċi za nekoliko godina mnogo bolji život.

U najnovije doba često ga u kultu identifikuju sa različitim bogovima (Bravarijus Optimus Titoslavijus, Maksimus Sloboleon diktatorijus, Debilus Šešelius, i dr.).