Zloupotrebili su moje ime, i oklevetali bez osnova …

Znate već za onaj zaječarski portal koji je pre par godina o meni pisao svakojake gluposti. Neću ni ime da im pomenem, a kamoli da ih linkujem. Nema potrebe. Zluopotrebili su moje ime, oklevetali, narušili bez ikakvog osnova moj ugled, trajno uznemirili i moju porodicu i prijatelje širom Sveta.

Neargumentovano su me optužili bez ikakvog osnova, neprofesionalnim i tendecioznim pisanjem, verujući da rade ispravnu svar, a da li je tako bilo?

Elem, pisali, su da sam ja BOT SNS-a, da sam zloupotrebio svoju tadašnju poziciju i ugled među pripadnicima rukovodstva te stranke. Primao sam, isticali su,  enormne zarade u gradskoj Upravi Zaječara, putovao na račun gradskog budžeta.

Klevetali su i kako sam kupovao skupocenu opremu koja je korišćena za stranačke potrebe. Čak su i moju aktivnost na evidenciji i digitalizaciji nagomilanih predmeta u gradskom Praobranilaštvu okarakterisali kao napredovanje u službi i nagradu za neke mutne radnje koje sam tamo radio.

Naprotiv, ubrzo posle toga, početkom 2016. godine, odlaskom graniture koja je do tada upravljala gradom, a uoči do tada nezapamćene prevare birača, otpušten sam i ja. To je usledilo, što zbog moje povezanosti sa tadašnjim predsenikom Skupštine grada, što zbog neslaganja sa načinom rada u promociji stranačkih aktivnosti. Tačnije, one su poistovećene sa aktivnostima gradske Uprave, postale neprofesionalne, neobjektivne, napadne i u velikoj meri neukusne.

Naravno, osim toga da sam radio određene poslove za Srpsku naprednu stranku, kao i da jesam bio zaposlen u gradskoj Upravi u Zaječara, ništa nije tačno. Nisam putovao u Beč sa Bojanom Stamenov, i angažovan sam isključivo zbog toga što umem da organizujem da to tako izgleda, (kao da sam tamo). Nisam oštetio gradski budžet za navedenih dva miliona dinara, moja plata za period koji sam tamo proveo sa putnim troškovima nije iznosila ni polovinu navedene sume.

Nisam kupovao skupocenu opremu (fotoaparate, mobilne telefone itd) a aparat koji je nabavljen na moju inicijativu, još uvek se koristi. Tačnije jedini je od tri koji je ispravan i kojim se joši sada obavljaju svakodnevna fotografisanja aktivnosti u zaječarskoj gradskoj Upravi. Nisam imao nikakvu povlašćenu ulogu i do zaposlenja sam došao, baš ako treba i to da kažem, na preporuku jedne od veliki IT kompanija koja posluje u Srbiji i celom Svetu.

Toliko, ukratko o tome ŠTA NISAM RADIO. Međutim ima toga što jesam uradio a to koliko vidim tri godine posle još uvek funkcioniše. Otvorio sam i aktivirao  gradskoj upravi kanale na društvenim mrežama i jasno postavio linju između mnogobrojnih “zvaničnih” fejsbuk naloga i istinski zvaničnog naloga gradske Uprave na ovoj mreži.

Pokrenuo sam i tviter, instagram, i druge naloge koji su gradu dali ozbiljnost i veliki protok korisnih informacija. Svi događaji i aktivnosti, praćeni su UŽIVO iz minuta u minut i sviđalo se to nekom ili ne, to je dalo puno dobrih rezultata i snažno poboljšali komunikaciju sa drugim gradovima.

Zašto Vam o svemu ovome pišem?

Nedavno sam angažovao advokate da se pozabave mojim oštetnim zahtevom prema ovom portalu, koji smatram realnim. Posle skoro 10 meseci rada, zbog mog trenutnog angažmana u inostranstvu, i prikupljanja informacija, smo zajednički došli do zaključka, da je ostavrenje oštetnog zahteva ili nadoknade za klevetu, nanešen duševni bol i zlonamerno  neistinito i tendeciozno informisanje jednostavno neizvodiv.

Njime bih pokrenuo nešto što se ne može realizovati, i monetizovati, unesrećio možda i one koji za sve ovo nisu odgovorni a ja se takvim stvarima nikad nisam, niti ću se baviti. Mržnja koju su izručili na moje ime, članove moje porodice i prijatelje ostaće zauvek njihova sramota kao i to da je na čelu grada njihov glavni inspirator i mecena (bar u tom periodu) sadašnji gradonačenik. 

On je eto po njihovoj želji postao gradonačelnik Zaječara, ali kao član Srpske napredne stranke.  Brojne prozivke  uvrede preko društvenih mreža neću pominjati …. Svako daje ono što u sebi nosi. Neko mržnju i uvrede a neko daje nešto što će zauvek živeti i što će svima biti od koristi.

Nedavno je gospodin gradonačelnik Zaječara u tom smislu i “nagradio” svoje sugrađane rekavši da su lenji i da ne žele da rade, ….. i ja to donekle razumem.

Da je bilo ko iz Zaječara želeo da uradi nešto za taj grad na društvenim mrežama, a ne samo da kritikuje i bljuje po svima i svemu, ne bi bilo potrebe da se angažuje neko sa strane da to uradi. Međutim, lakše je uvek kritikovati, nego uhvatiti se u koštac sa problemom i rešavati ga, odgovorno i sa puno inicijative.

Na samom kraju podvlačim da sam trenutno vladajućoj stranci u Srbiji, pomagao i zbog toga se ne kajem, niti želim da, kao neki prevrnem ploču i govorim nešto drugo, međutim naši su se stavovi razišli, i ja sam krenuo svojim putem, bez ružnih reči i velike pompe. Posao nikada nisma dobio kao gore navedeni BOT, hranio sam se u narodnoj kuhinji, šikaniran sam zbog najglupljih sitnica, neplaćenih računa, poreza, dažbina i ostalog ali nikad za to nisam optužio nikog, već radio i borio se ka što i sada radim.

Naše opšte shvatanje Države je dolaskom demokratije malo otišlo u pizdu materinu. Zaboravjamo da je Država u kojoj živimo svetinja, da je rukovodstvo, kakvo – takvo, ipak naše, jer smo ga sami birali. Previđamo da je preduslov za bilo kakve kritike osude i prozivke rad, kao rezultati koji postižemo. Zaboravljamo da, ukoliko želimo promene, moramo dati i slediti drugačija rešenja, imati osnov za to, podršku i istrajnost da to realizuemo.

Zaboravljamo i ono najvažnje da treba imati ODGOVORNOSTI za svoje reči, dela iza kojih moramo stati bez ikakvih korekcija ukoliko dođe do nekog jačeg udara na naše stavove i ideje. Zaboravljamo da moramo biti ljudi, pa nam smeta što smo “postali stoka ili marva” koju svako sa stavom i jakom idejom i podrškom tera sa brda na brdo bez ikakvog problema.

Dragi prijatelji, pokušajte da pročitate još jednom, možda će vam biti jasnije.

Unapred zahvalan Siniša Lađević