Zbog čega su neki skupovi (ne)zapaženi

Trideset dana od održavanja konferencije „EastWeekend Fest“ je prošlo. Sumirali smo rezultate,  zakazali vanrednu Skupštiu Udruženja „Istok“ Bor , koje je sve to, nadam se i po vašem mišljenju, lepo organizovalo uz ogromnu pomoć sponzora , ( kojima ću svakako posvetiti deo ovog pregleda) , kako bi videli gde smo, koliko smo i kako radili i trasirati put u već pokrenutim pripremama za manifestaciju sledeće godine. Posle usvajanja finansisjkog izveštaja, finiširaćemo sve sponzorske obaveze koja su uglavnom privedene kraju, a bilo ih je dosta kroz proteklom period zbog dosta neznanja i nesnalažljivosti koje nam se desilo kao i svim drugim početnicima. U svakom slučaju potrudili smo se da održimo reč i ispoštujemo svako slovo koje je ugovorom, ili čak usmenim pregovorima postignuto,  i veoma brzo, već za par meseci imaćemo program i sponzorski tim koji će, na našu veliku radost i zadovoljstvo, biti bogatiji i angažovaniji a samim tim i davati mnogo više prostora jer kao što znate već u 2012 godini „East Weekend Fest“  se širi i razvija po davno ustanovljenoj dinamici i planu. Ono što je u svemu najvažnije (barem nama) je da je plan razvoja manifestacije oberučke prihvaćen kako od starih- tako i od novih prijatelja, donatora i sponzora.

Nastojaćemo da što manje pričamo, pogotovo- napamet, a desilo nam se, pa neki najavljeni predavači i pored zvanične potvrde nisu došli. Trudićemo se da ovogodišnji nivo manifestacije barem održimo ili bar ga bar malo unapredimo radom, organizacijom i argumentima a ne nepromišljenim komentarisanjem na Twitter-u, ili Facebook-u i nikako i nikada se nećamo baviti drugima u želji da će rezultati, sud javnosti i kvalitet postaviti svakog na svoje mesto.  U svakom slučaju zahvalni smo svima koji su nas podržali, učestvovali pa makar i pratili putem društvenih mreža ili uživo posredstvom e-tv internet televizije jer će ubuduće imati mnogo sadržajniji i obimniji zadatak u tom pogledu.

Naravno posebno treba istaći hrabrost i vizionarki duh saradnika koji su grabili ka uspehu i zahvaliti se:  Darku, Nemanji, Nenadu, Neni, Dušanu, Milošu, Milenku i svakako Zoranu koji je,  kroz niz poteškoća i otežavajućih okolnosti pokrenuo veliki mehanizam kao prvi direktor manifestacije, koja sasvim sigurno po ocenama mnogih ima svoju budućnost. Moram još jednom u ime svih da se zahvalim Dedi koji je pokazao veliko razumevanje i u određenom trenutku pomogao da EWF bude još bolji i ubedljiviji ali i svim borskim i ostalim blogerima i tviteršima koji su nam pomagali najavama i promotivnim tekstovima ne štedeći svoje tastature i ogroman ugled, što je na kraju čini se i rezultiralo zapaženom posetom i velikim uspehom.

Naravno, preraspodelićemo zaduženja i ojačati segmente organizacionog odbora gde smo podbacili, a bilo je i toga, jer verovali ili ne sve što ste videli, a video zapisa i fotografija  je bilo sasvim dovoljno, uradili smo ipak na vreme, iako je 70% sponzorskih ugovora nesrećnim spletom okolnosti realizovano doslovce 3 i slovima (TRI) dana pred samu manifestaciju. Naravno radikalnih izmena u organizaciji neće biti jer tim koji pobeđuje, se ne menja ali pojačanja hoće i to velikih i značajnih. Pokušaćemo da definišemo ko šta i pod kojim uslovima želi i može da uradi i time eliminisati svaku eventualnu mogućnost nesporazuma, mada nije tajna da oni koji su se najviše angažovali nisu radili bez nadoknade u bilo kom obliku, a da li je to realizovano i usmereno na pravi način , odlučiće Skupština Udruženja u prijateljskoj i demokratskoj raspravi koja je zakazana za sledeći petak.

Jedina promena za sada koju sa sigurnošću želim da najavim je, da više neće biti „tata i mama“ svih nekih skupova, velikih, legendarnih zaslužnih i uticajnih nasuprot onih drugih, jer svi smo mi u nekoj virtuelnoj priči i takmičenju u kojem se borimo da budemo što bolji, pa što da ne i najbolji.  To ne bi trebalo da predstavalja problem bilo kome osim možda onima koji osećaju nesigurnost, osećalu nedostatak  ideja ili imaju neke sasvim druge razloge svog učešća na internet sceni.

Kao što rekoh sve je već viđeno i ispričano. Do maja 2012. tačnije do najave, negde mesec, dva pre 12 i 13. maja  nećemo se previše oglašavati kako bi izbegli neke od ovogodišnjih grešaka. Veliku zahvalnost dugujemo našim  sponzorima RTB Bor, SO Bor, Hotelu ALBO, RNIDS, a važno je napomenuti i Infostud, Biz-BuZZ, Digitalnu agendu, Robne kuće Beograd, Bortravel, Dekor Đorđević, Naslovi.net – internet kliping i mnoge medijske promotere koje sve zajedno očekujemo i dogodine na East weekend Fest- u 2012.

Specijalna zahvalnica Zoranu Torbici, Slobodanu Markoviću, Goranu Pilipoviću, Miloju Sekuliću, Milošu Djajiću, Danici Radišić, Marku Vidojkoviću, Voodoo Popeye-u (slemeru), Tomislavu Damnjanoviću, Gorani Čomić, Branislavu Lečiću, Ubuntu zajednici Srbije, Televiziji Bor, Crkvenoj opštini borskoj  i Veselinu Jevrosimoviću.

Izbor najupečatljivijih nastupa sa konferencije po mom izboru izgleda ovako:

– Tomislav Damnjanović – Ekskluzivno istraživanje o korišćenju internetea i društvenih mreža iz ugla političkih partija (Politika i internet)

Gordana Čomić – Javne ličnosti i društvene mreže

Branislav Lečić – Javne ličnosti i društvene mreže

Branislav Lečić – +16

Veselin Jevrosimović – Javne ličnosti i društvene mreže

Marko Vidojković – Javne ličnosti i društvene mreže