Vladan Vučković Paja

Valdan Vučković

Kada sam pre gotovo trideset godina upoznao Vladana pomilsio sam da je momak zalutao u profesiju muzićara. Ne samo da sam pogrešio, nego sam pogrešio katastrofalno- toliko, da ni dan danas to sebi ne mogu da oprostim. Godine su prolazile i svakom od nas dale nove uloge, puteve i zadatke. Ja sam se igrom slučaja totalno udaljio iz nekog muzičkog sveta, „poterao“ neke nove puteve – povezao konce malo drugačije, medjutim Paja je svojim radom prestigao mnoge muzičke legende iz našeg kraja a i šire. Dokazao je da je više od svih nas voleo svoju gitaru i svoju muziku, a što je najvažnije, svoj grad i podneblje u kojem je odrastao.

2004 godine sam na RTS-u prvi put video spot koji me je šokirao. Na njemu je Vladan Vučković iz „sedmospratnice“ /to je zgrada u centru Bora prekoputa „češlja“ u kojem sam i sam stanovao/ u spotu snimljenom na planini Stol nadomak Bora, koji svira nešto što me je momentalno oduševilo ali i paralisalo… Nisam znao u trenutku šta je to što slušam ali za kratko. Vladan je obradio predivnu vlašku pesamu „Krpa mare“ dao joj novo ruho, oplemenio je i dodao svoj muzički pečat i po meni postigao nešto što će teško uspeti da ponovi. U svemu tome je veoma bitno da naglasim da sam to prvi put čuo daleko od mog Bora i Srbije što čitavoj priči daje novu dimenziju.


Posle toga sam danima pokušavao da nađem trag po kojem bih došao do Vladana ili njegovog brata Ivana ali uzalud. Sve što sam znao je da su davno odselili za Beograd ali kako doći do njih… Ipak dobar se glas daleko čuje i kroz nekoliko nedelja sam imao kontakte iz „prve ruke“ a tako je i dan danas…
……………………………..

Dosta je vremena prošlo od tada, na Internet radiju MISH redovno možete čuti numere ovog nesvakidašnjeg albuma . Radio Mish je dobio sva autorska prava za čitav Svet od autora i pošto se do sada nismo adekvatno odužili, činimo to sada … Pajče hvala ti na predivnoj muzici koja nas ispunjava ponosom i velikim zadovoljstvom, koja nas vraća u divne godine detinjstva i u vremena kada smo bili mnogo srećniji i u svakom pogledu pozitivniji. Hvala ti što si nam pokazao kako se voli svoj rodni grad, i pomogao nam da shvatimo da je ljubav nešto što ne umeju da dožive svi ili ne jednostavno ne umeju da je prezentuju na način na koji si ti to uradio ….

U pripremi je intervju sa Pajom, ali nas je zamolio da to bude posle 23. juna i koncerta na Marakani (sa Zdavkom Čolićem) ….