Veto Saveta bezbedbosti UN i lokalni mediji

Ne znam kakve veze sa lokalnim medijima bi imale aktuelne vesti srpskih novinskih agenicja ali sam siguran da bi nekakva veza i poruka ipak morala postojati. Veto koji su uložile Rusija i Kina u Savetu bezbednosti UN, a u vezi sankcija Zimbabveu, dogadjanja oko formiranja republičke vlade i sve ostale jesu bitne ali ipak izgleda nisu toliko važne – i nisu… jer se lokalna tačnije regionalna telvizija bavi reginalnim problemima.

E sad … na svu sreću pa o svim tim globlnim problemima ipak ne izveštava jer bi redosled od strane glavnog i odgovornog urenika bio „blago korigovan“.

Verovatno bi pregled vesti odgovorni urednik preko svojih saradnika prezentovao ovako:

„Dobro veče poštovani gledaoci,

moje ime je „tako i tako“ a vi gledate vesti Televizije Bor. (Najverovatnije bi u pauzi posle najave išao neki reklamni džingl koji bi se obradjivao promociju neke nove veoma važne knjige, dogadjaja iz sveta estrade ili nešto tome slično.) Nastavak pregleda vesti tekao bi ovako:

Danas je „veliki manitu lokalne televizijske kuće“ obukao jednu predivnu zelenu košulju i obuo pre izlaska u grad svoje najnovije sandale. ON je potom nekoliko minuta razdragano ćaskao sa svojim gošćama članicama benda „tog i tog“ koje će održati koncert ispred Doma kulture ali će pre svega toga malo zajeb…. okupljene obožavaoce ocenjujući štelovanje razglasa, postavku i usmerenje monitora, kao i kvalitet mikrofona.

Lokalna samopurava je donela danas nekoliko odluka ali sve to uredništvu nije baš najjasinje i u dubokoj je senci kulturno zabavnih aktivnosti grada jer kao što znamo u gradu sve ostalo odavno rešeno i funkcioniše besprekorno …

Ostale vesti nisu toliko bitne ali naglasićemo da se dosta toga u gradu mimo očekivanja nažalost ipak nije desilo. Jednostavno mi nismo bili spremni da ispratimo neka dogadjanja pa nam se ovakvo saopštenje ipak čini najobjektivnijim i najbezbolnijim. Vi se dragi gledaoci o svemu što vas zanima uvek možete raspitati i na raspolaganju su Vam BBC, CNN, Tanjug i tako dlaje i tako bliže.

Autor ove opore pošalice se pita: Zaslužuje je li ova medijska kuća ozbiljnog urednika?

3 Komentara

 • RainDog

  12. jul 2008. at 21:12

  Vala baš.
  Pomenuti Veliki Manitu postaje polako gazda svega i svačega u ovom gradu. Ne znam u kakvim je odnosima sa gazdom Borskog jezera, ali nešto mi se javlja da su vrlo bliski.

 • dam bam

  13. jul 2008. at 09:06

  Mala greška … uredjivanje je besprekorno i radi dirigovano jednosmernim visokim naponom, usmeravajući novinare saradnike na prave i bitne informacije.Novinarskim perom se nisu u prvi plan stavile sporedne vesti o raspisivanju, tamo nekih nebitnih tendera, ali su ipak objavljene sve potrebne informacije. Redosled važnosti informacija je ispoštovan, tako da ne vidim mesta za primedbe…

 • borsky

  14. jul 2008. at 08:51

  Izgleda nažalost da je tako ali izgleda da to i neće ići baš tako glatko. „Gazde“ su se čini mi se malo preširoko opasale, a ko se preširoko opaše obično ostane bez gaća.

  Prvi se vratio u Bor sa džakom para i tek po otvaranju konačište na jezeru mu se ostvario životni san… a drugi informativni program regionalne televizije, čiji je urednik počinje rasporedom gostovanja estradnih zvezda po kraju….
  U svoj ovoj tužnoj priči me začudjuju borski čuvari neba i zemlje koji se nekako slabo ili gotovo nikako ne oglasiše. Njima je ipak lakše da se bave predpostavkama i optužuju pošten narod dok za ove lelemude ipak nemaju muda.

  Sve se nekako nadam da će se višegodišnji izbori u nizu nastaviti ali i jednom zauvek razjasniti neke pojave jer su se demokrate sve braneći se od „opakih“ radikala nasukali na socijaliste koji će ih dokrajčiti, ako već to i nije gotovo.