Veliki zabavni park u Boru

Vlada Republike Srbijie na telefonskoj sednici održanoj 06. marta 2011 godine donela je odluku da se iz sredstava stečenih povećanjem profita zbog velike cene bakra na svetskim berzama, izgradi veliki zabavni park na prostoru iza kombinata gde se nalaze velike količine otpadne jalovine . Radovi počinju u noći između 6 i 7 marta i vest je kako saznajemo iz izvora bliskih ministarstvu Rudarstva i metalurgije čuvana i pod strogim nadzorom ministra Dulića.
Veliki broj otpadnih guma velikih transportnih kamiona koje su godinama skladirane i skrivane po jalovištu će biti prodate a sredstva biti uložena u opremu parka dok će veliki procenat ekološki upotrebljivei jalovine biti prerađen u posebnom reciklažnom procesu  kako bi se dobila univerzalna masa  uniborofix koja će biti korišćena za fasadiranje straog gradskog centra i popravku lokalnih i gradskih puteva.
Iz istih sredstava će biti finansiranao i finiširanje radova na borskom aerodromu koji je već u pregovorima sa više avio-kompanije iz regiona koje će otvoriti probne a zatim i redovne linije. Za sada se planiraju letovi do evropskih turističkih destinacija a neka nedefinisana pitanja alternativnih pravaca razvoja borske Opštine  kao što su rekonstrukcija hotela na Borskom jezeru, završetak radova na kompleksu hotela na Crnom vrhu i restauriranje borskog Doma kultutre koji je već počeo da se ruši biće razmatrane na sledećoj sednici . Planira se da će i ti radovi biti ubrzani  i okončani do kraja ove građevniske sezone.
Kako saznajemo od našeg dopisnika predtstvnici Vlade RS , i čelnici RTB-a odlučili su da se za rad na pomenutim projektima angažuju nezaposleni iz borskog kombinata kako bi se ostvarila što veća ušteda a puštanje velikog zabavnog parka planira se za kraj oktobra meseca.

Jedan komentar

  • Mira

    10. maj 2011. at 14:31

    To je sjajna akcija i investicija. Samo da se dovede do finala. Biće dobro za rekreaciju, za izgled grada, ali i za ljude, koji će bar na taj način imatiprivremeno zaposlenje.