Važno je znati uoči polaska u Bor

Organizatori

Sve što ste videli u pripremnom periodu, sve što ćete videti kada dođete 26 novembra u Bor i sve vezano za Bornet, možete slobodno povezati sa vrednim  članovima Udruženja ISTOK Bor, koji su radili na organizaciji,  razmišljali mesecima o sitnicama, važnim detaljima i trudili se da ne propuste ništa što BorNET može učiniti boljim i kvalitetnijim. Borske susrete internet korsinika organizovali su:

 

 

 Korisne informacije

„BorNET“ će, za razliku od majskog „East Weekend Fest“ -a, biti održan u velikoj sali  hotela „ALBO“ u parteru. Opšti utisak je da će svima biti komotnije i prijatnije.  Na taj način više segmenata manifestacije, uslovno rečeno, objedinićemo u jednom prostoru.

Mala sala u niskom prizemlju sa 100- 150 mesta ostaće slobodna za dodatne sadržaje i prezentacije, a PRESS ROOM (ulaz pored recepcije) biti u svakom trenutku spremna za predstavnike medija i njihove potrebe. Trudili smo se da sve potrebne i predviđene radnje, od prijava, uplata kotizacija i rezervacije smeštaja, svedemo na minimum, i kvalitetno rasčlanimo tako da ste već mogli preko recepcije hotela rezervisati željeni smeštaj, nezavisno od svih ostalih obaveza koje možete obaviti i po samom dolasku. Naravno izbor smeštaja organizator prepušta Vama ali preporučuje najtoplije da svi budemo zajedno na jednom mestu u Hotelu ALBO.

Da podsetimo, da uplatom kotizacije stičete pravo na popust od skoro 50% kroz restoranske usluge u toku manifestacije (dva ručka čija je cena u tom slučaju za Vas iznosi samo 450,00 RSD i prisustvo svečanoj večeri uz vrhunske muzičare  ( Bojan Čukić JAZZ Band ) za smo 850,00 RSD), čak iako se odlučite za smeštaj na drugom mestu. Kao što smo Vas ranije obavestili na taj način za iznos, jedva nešto veći od 3.500,00 RSD imate rezervisano mesto na svim predavanjima, ishranu i prisustvo večeri i druženju u subotu 26. novembra oko 21:00 , što je neuporedivo povoljnije od većine manifestacije sličnog karaktera ove godine u celoj zemlji. Bonove za ručak i druženje sa večerom i muzikom uživo u subotu uveče, možete preuzeti po zaista simboličnom iznosu, uz kartu kotizacije naravno, na jasno obeleženom šalteru u holu hotela ispred restorana.

Kuhinja BorNET – a

Korisnicima prenoćišta u samom hotelu pripada doručak kroz raznovrsnu i neograničenu ponudu serviranu po modelu švedskog stola, a Vaš organizator je u saradnji sa vrhunskim majstorima kuhinje za ručak 26. novembra, pripremio da ponudi:

Supu po želji,
Piletinu u sosu od pršuta i dimnjenog  sira,
Salatu i napitak po izboru,

dok je za nedelju 27. novembra u ponudi za ručak:

Čorba,
Izbor od dve vrste mesa pripremljenog na roštilju
Prilog po želji,
Salatu i napitak po izboru.

Večera posle prvog dana Bornet- a, koja će na samom uvodu biti nakratko ispunjena pozdravnim obraćanjima organizatora i sponzora, biće svakako nesvakidašnji događaj a pored izuzetno kvalitetnog muzičkog sastava koji predvodi poznati birski muzičar Bojan Čukić iz kuhinje će na Vaše stolove biti upućena gastronomska kreacija u sledećem sastavu:

Predjelo,
Medaljoni u sosu od pečuraka,
Piletina–SALTIMBOCCA,
Mešana salata,
Dezert,
Piće po izboru

Umesto zaključka

I na samom kraju ove kolekcije korisnih informacija o BorNET-u, priznajemo da je bilo „lutanja“, nedoumica, neodlučnosti, ali i dosta izmena, korekcija koje su posledica izuzetno korsnih saveta koje ste nam upućivali iz dana u dan. Nije izostala podrška i materijalne pomoć kad god je to bilo potrebno, uglavnom od svih kojima smo se obratili, ali i ovom prilikom smo se trudili da budemo skromni i racionalni pa se organizacioni fond nije bitnije razlikovao od onog kojim smo raspolagali u maju pri realizaciji East Weekend Fest-a.

Hvala Rudrsko Topioničarskom basenu Bor, Skupštini opštine Bor, ComTRADE -u, Telekomu Srbija, Ministarstvu ekologije, rudarstva i prostornog planiranja, AIK Banci, MTV Srbija, Štampariji „DETO„, Hotelu „ALBO“ Bor, Regionalnoj televiziji Bor, Twitter zajednici Srbije i svim ostalim medijskim sponzorima  na razumevanju i podršci a hvala i onima koji nisu baš pokazali previše sluha za ono što mi u Boru pokušavamo da uradimo, i koji su pogrešno procenili da će BorNET ostati samo nerealizovan projekat, jer su nas dodatno motivisali i obavezali da budemo još bolji i uporniji.

Sa željenjem konsatujemo da Udruženja ISTOK za sada, nije u mogućnosti da svoje projekte realizuje u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu, ( svakako ne one koji je su vezani za grad, kao BorNET ), gde se većina sasvim prirodno i održava, uz prijatno saznanje da će kritična masa od 60% i više učesnika i posetilaca, doći gradskim prevozom ili jednostavno došetati na mesto održavanja ali spremni smo da se borimo sa „tim velikim nedostatkom“ koji nas sigurno nije i neće zaustaviti u našem radu i organizaciji novih manifestacija. Sa ponosom, ako to uopšte treba napominjati podsećamo da ćete biti u prilici, da se pored mnogih poznatih blogera iz regiona, javnih ličnosti, predstavnika sponzora, družite i sa poznatim borskim blogerima među kojima je svakako i DedaBOR, koji od početka kad god mu obaveze dozvoljavaju prisustvuje manifestacijama u organizaciji Udruženja ISTOK.

Ko sve dolazi pogledajte ovde >>

 

Humanitarna akcija #bornetzadecu

Posredstvom humanitarnog broja 1617, koji je za sada odobrio Telekom Srbije, i što većim brojem SMS poruka čije će cena biti samo 100,00 rsd, prikupljaćemo sredstava za Dom za decu i omladinu „Stanko Paunović“ iz Negotina. Akciji pod heštagom #bornetzadecu će trajati od 21. novembra 2011. godine do 21. januara 2012. godine, a kompletiranje dokumentacije i potpisivanje ugovora očekuje se najdalje do 21. novembra.

Nadamo se da još uvek nije kasno da se u akciju uključe i VIP mobe i Telenor Srbija, kojima je sva potrebna dokumentacija sa zahtevom za odobrenje humanitarnog broja prosleđena blagovremeno.

U pripremi

Nacrt projekta „East Weekend Fest 2012“ je spreman a promotivna kampanja Regionalnih radno- prijateljskih susreta korisnika interneta … koja će biti održana 12 i 13 maja 2012. godine u Boru će krenuti odmah po završetku Borskih susreta internet korinika BorNET 2011. Baner majske manifestacije već sada možete preuzeti OVDE>>

Organizacioni odbor BorNET -a 2011 Udruženja internet korisnika Istočne Srbije „ISTOK“ Bor
U Boru 16. novembra 2011. godine

P.S. Važno je napomenuti da je ovaj tekst objavljen na Međunarodni dan tolerancije a po rečima Borislava Pekića „Tolerancija nije prihvatanje onoga što razumeš i što ti se sviđa, nego obrnuto, prihvatanje onog što ne razumeš i što ti se ne sviđa.“ To svakako treba imati u vidu i razmišljati što više na tu temu. (hvala @gordanacom na citatu koji je obajvila jutros na Twitter-u )

 

7 Komentara