Udruženje „ISTOK“ će izgraditi borski EXIT

Udruženje „ISTOK“ Bor –  građanima i svim borskim preduzećim

Grad Bor nikad nije bio u ozbiljnijoj situaciji. Dugogodišnji problemi ali i neadekvatna reakcija Države u određenim situacijama su dovele Bor u gotovo bezizlaznu situaciju. Neretko sputavani mediji  u borbi za goli opstanak nisu umeli i znali da nađu pravi model i pošalju u Svet pravu sliku o gradu, jer je uvek neki „viši“ interes bio nad svim greškama, nelogičnostima i protestima koji su godinama prolazili isto – bez rezultata.

Krivce nećemo naći, a nesumnjivo da su svi želeli najbolje. Ukoliko uvažimo da su svi rukovodioci, direktori i političari bili izabrani ili postavljeni voljom naroda, shvatićemo da se krug uvek zatvarao ili pucao na samom gradu i građanima kojima je ipak bilo najteže. Oni  ne zaslužuju da se o njihovom gradu govori kao do sada, jer Bor ima niz alternetivnih mogućnosti razvoja, veliki broj uspešnih, obrazovanih i mladih ljudi koji su Bor proslavili u celom Svetu. Bor ima veliki broj stručnjaka i onih koji će nam pomoći brišući sve nacionalne, stranačke, verske i druge barijere ukoliko zajednički trasiramo put i krenemo sa ozbiljnim radom koji se već naslućuje u programima i predlozima  aktivnosti opštinskih komisija za kuturu i informisanje u predstojećem periodu ako ne i u drugim oblastima.

Udruženje „Istok“ iz Bora, organizuje 7-og i 8-og maja 2011-e u Boru regionalni radno-prijateljski susret internet korisnika koji imaju svoje web sajtove/blogove, kao i korisnika twittera i Facebooka pod nazivom „East Weekend Fest“.

Jedan od ciljeva manifestacije je približiti internet tehnologije običnim korisnicima i privući nove, tako što bismo putem izabranih programa i uz pomoć brojnih javnih ličnosti koje će učestvovati kao i IT stručnjaka demonstrirali načine na koje internet briše granice i razlike (verske političke i sve druge) među ljudima. Manifestacija će se održavati svake godine u istom periodu, i iz godine u godinu biće dodavani i novi sadržaji u funkciji promovisanja grada Bora i njegovih žitelja, njegove okoline i svih „borskih ambasadora“ u celom Svetu koje ćemo pokušati da okupimo svake godine na jednom mestu. EWF ostati centralna i najvažnija manifestacija kojoj će se udruženje „Istok“ posvetiti u potpunosti.

Pokušaćemo uz Vašu pomoć da EWF oplemenimo jednim velikim koncertom mladih talentovanih muzičara, književnim večerima i umetničkom kolonijom,  završno sa  sportskim igarama na kojima bi sportisti bili naši gosti i učesnici iz drugih segmenata manifestacije u nameri da jednom trodnevnom manifestacijom kroz 3-4 godine pokažimo Svetu naš Bor i uradimo sve kako bi ga sačuvali,  jer naš grad ne zaslužuje da nestane sa geografskih karata. Sigurni smo da bi takva manifestacija po dosadašnjem interesovanju za EWF bila ako ne posećenija onda rame uz rame sa EXIT-om i Gučom. Pokažimo našim gostima Borsko jezero, Brestovačku banju, Crni Vrh, planinu Stol, Zlotske i Lazarevu pećinu, i sve ostale lepote kroz skupove i manifestacije o kojima govrimo koristeći se u svemu tome pre svega modernim tehnologijama i internetom, a Bor je već nekoliko godina među najuglednijim i najpraćenijim blogerima i twitterašima u ovom delu Evrope- iskoristimo to.

Po prvi put u maju 2011 na EWF-u učešće će uzeti i Srpska Pravoslavna Crkva preko Eparhije imočke i Crkvene opštine Bor, što smatramo posebnim kvalitetom zbog kojeg će EWF na neki način biti i istorijska IT manifestacija u Srbiji.

Kompletan program EWF-a  će se 2011 održati u hotelu „Albo“ u Boru.

Koristeći iskustva iz 2008-e, kada je u Boru uspešno organizovan Blog Open `08 (po opštoj oceni to je bio jedan od uspešnijih do sada održanih Blog Open festivala), napravili smo program koji će, ubeđeni smo, privući više od 150 posmatrača van Bora (sa Boranima, taj broj će verovatno biti znatno veći od 250).

Svi učesnici (predavači, moderatori kao i visoki gosti) su već potvrdili učešće, tako da je program veoma interesnatan a o učesnicima i podršci koju smo dobili možete se informisati na sajtu manifestacije EWF a koji možete pogledati na www.ewastweekendfest.com.

Upravni odbor Udruženja „ISTOK“ Bor

4 Komentara