U interesu građana

15.julUčestvovati u političkoj sceni  Srbije i nije više neka mudrost. Ne treba tu biti poznavalac  neke od resornih oblasti niti previše pametan, ma ni slučajno.
Sve što je potrebno je, da osoba bude beskompromisna, neosetljiva na sve dolazne informacije i  ubeđena u svoju univerzalnost i nezamenljivost.

Neretko su konobari i šoferi  sa  kojima naši rukovodioci najčešce komuniciraju mudriji  i obrazovaniji ali jebi ga, nisu se našli u pravo vreme na pravom mestu, niti imali ambicija i volje za dugim tupim i beskorisnim sednicama po mesnim i političkim odborima. Oni su oduvek bili ubedeni da je bdenje pred televizijskim prijemnicima, popodnevno dremanje i svakoliko zabušavanje daleko isplativija varijanta.
Njihova politicka doktrina i poznavanje svega i svačega, do samog izlaska iz svih poznatih i nepoznatih kriznih situacija dolazi do izražaja tek kad se neko od javnih budala uplete i zaglavi u svoje neznanje i besciljnost dugih i glupih diskusija  koje u tim javnim nastupima zna da se ukaže sa sasvim malim procentom greške.
Zbog svega rečenog ali i nerečenog (nema potrebe širiti temu već bezbroj puta izrečenim činjenicama i primerima),  njihovim(čitaj našim)  gradovima rukovode oni koji sa nekoliko naučenih fraza uspešno drmaju medijskom scenom ali i srcima birača koji ushićeno prate njihova nadahnuta izlaganja sa grčem nade i straha na licu u isto vreme.

Bezbroj stilova, načina izlaganja i teatralnih gestikulacija objedinjuje uglavnom jedna od najvažnijih rečenica u kojoj će svom biračkom telu i potencijalnim grešnicima iz drugih tabora saopštiti da će sa timom svojih saradnika raditi u interesu gradana i nikako drugacije.
Zato se nemojte čuditi kada vam omiljeni političar i zaštitnik vaših interesa kaže kako je „ekologija vrlo zagađena“ ili „da je to (nešto) cilj sitnih šecerdžija“ ili da je to „najoptimalnije rešenje“ ili čak da sve što je sistematski upropaštavano godinama baš on može popraviti za samo nekoliko godina aludirajuci na svoj mandat ili kako se to već zove.

Nemojte se uzbuđivati što ce ubuduće na njihova mesta dolaziti sve tupaviji i nepodnošljiviji primerci političke produkcije Srbije jer je to isključivo i samo Vaša zasluga. Ne ne nisam hteo da vređam ali primera je bezbroj, a ne vidim da se protiv istih deluje na bilo kakav način …

Volim i ja Vas