Pozajmljeno sa ALO-BRE bloga

Taman sam se odmorio od medijskog davljenja u vezi globalne ekonomske krize ( te kako nam je tesko, te imamo/nemamo resenja, te stampamo novac, te pomazemo banke i ostale idiote koji su nas do ovoga sranja i doveli), kad ne lezi vraze; Setio se neko da malo “okrene” igru i u korist zivotinja… Ni manje ni vise, nego na svinjski rod!
Od globalne paranoje oko stampanih papira sa nekim brojevima, nista bolje za “odmor”, nego pan epidemija! Em globalna, em svinjska…

Cekao sam (po preporuci strucnjaka za razno-razne gripove) da inkubiram u sebi ono malo svinjetine pa da pocnem sa pisanijama. Kazem, mozda sam zarazen, pa da sacekam malo.. Mozda me bas opauci kazna jer mnogo lajem….
Vec drugu nedelju se osecam bolje, a ono malo prehlade koje sam navuko’ bas u vreme “sirenja” gripa, sugestivno prepisah “otkrivanju bubrega” u toku noci. Hrkanje pored otvorenog prozora da i ne pominjem.
Povratio sam se iz mrtvih ali sam imao prilike da pratim i razvoj epidemije, onako globalno. Saznao sam dosta toga, a bogami, zbrajao sam i zrtve. Onako dokon i uplasen….
Uplasen najvise zbog svinjskih preradjevina, koje mozda, necu vise nikada moci ni da pogledam, a kamo’ li da zderem…

Dakle od obicnog gripa (sezonskog) svake godine rikne jedno 150 000 – 200 000 ljudi, ali to nije nista u odnosu na svinjski grip, koji je sada “popularan”. Dakle, danas citam da je jos 48 sirotih Meksosa pandrknulo, a da su prijavljeni slucajevi u Japanu pa i u Australiji. Doduse, ta zenska u Ozilendu prezive, tako da mi je odmah laknulo… Bilans se svodi na nekih 90 i kusur slucajeva, i to u spanskom govornom podrucju, ili ti u svinjsko-konzumirajucoj zoni.
Za Irak ne verujem da ce nam javiti. Nemaju vremena, tamo su eksplozivni tinejdzeri glavni statisticari, a i slabo konzumiraju sisavcice. U Indiji su krave jos uvek svetinja a pirinac & “brain madras” drze primat, tako da ne ocekujem neki negativni bilans. Kina ne sme ni da se oglasi; tamo i kad nema epidemije, postoji neka jeftika. Em sto ih ima u pizdu materinu, nego i manja bolest u nekom Cing-cong selu postaje pan-epidemija. Sto zbog broja zitelja (zito) sto zbog broja pirincitelja (riza, ne?).

Sve bih ja to lepo “sazvakao” kao informaciju, da se nisam zamislio (retko to radim) i dosao do nepobitnog zakljucka t.jest, pravog uzroka pan-pizdarije:
Meksiko City imade preko 30 000 000 stanovnika (pre jedno dvadeset i kusur godina), prosecna meksicka familija (uza) ima bar 12 clanova a obrok ne prolazi bez mesa!
Jedno najobicnije, pinjata-veselje mu dodje kao vasar u Negotinu, pa vi sad preracunajte; svi krkenzi po neki nachos, burrito carne-asada, carnitas ili qusadilla, prekade tekilom ili tecate-pivom, pa raspale pinjatu sa stapovima!
Jedno nedopeceno svinjce, “uza” rodbina na zabavi, i eto ti belaja… Dakle, zaraza, pa onda bar 20 000 000 kombinacija, matematicka progresija & totalna svetska zaraza. Sta ces lepse od toga?
Sve bi bilo OK da inkubirani nosioci svinjskog imidza nisu poceli da setaju unaokolo, pa sad imamo frku i od pecalbara, Mariachi muzicara i ostale rodbine, koja se vratila kuci posle veselja…Da ne spominjem bogatije clanove rodbine koji sednuse u avion, pa put pod noge…

Mogu ja o ovome do prekosutra, ali da skratim;

Prvo su nas plasili majmunima (AIDS), pa onda pticama (Kina) pa sad i svinjama. Kako koju jeftiku trasiraju, dodjemo do neke domace ili divlje zivotinje. Ili je jedemo, ili je jebemo. Tek tako, pomesa se sa nasim imunitetom & nacinom upotrebe tih istih zivotinjki. Tako kazu strucnjaci, pa nam sve u oblandama nude i lekove, pa i medijsku podrsku da se ne plasimo, ali da cemo sigurno najebati kad-tad. Bar dok ne prodaju sve zalihe doticnog, a obicno i jedinog leka.

Lepo i kompanijama a lepo bre, i politicarima. Kompanije broje zelembace, a ovi drugi “kupuju” vreme za novu “zvaku” u vezi globalnog kraha. Da, to je najsveziji izgovor, koji ce da shtima jos poprilicno dugo. Izgovor za besposhtedno troshenje iz drzavne kase, korupciju, ispraznjene penzione fondove i jos puno toga.

Trabunjam? Ne, uopste! Psihoza, medijski pritisak, i nasa besparica nas dovodi u novo stanje verovanja …

Procitaj kompletan tekst  (ako ‘oćeš) >>