Suspenzija Partizana?!

SPECIJALNO ZA “NOVOSTI” IZ CIRIHA Izveštava: D. ĆUĆUZ,

POSLE smrti navijača Tuluza Brisa Tatona (28), koji nije preživeo napad huligana, FIFA, a posebno UEFA, već traže da se počinioci ovog gnusnog čina, kao i njihovi pomagači, najoštrije kazne.
Sekretar Disciplinske komisije UEFA Peter Limaher nije hteo da da zvaničnu izjavu, ali nam je rekao da će na prvom sastanku, a to je već u utorak, doneti odluku koja će i te kako pogoditi Partizan. Pošto su navijači imali klupska obeležja, sve što se dogodilo ide na dušu FK Partizan, koji je pre dve i po godine već bio kažnjen za sličan slučaj isključenjem iz Kupa UEFA i novčanom kaznom.
Svi smatraju da novčane kazne više nisu delotvorne, pa će ubuduće klubovi biti isključivani iz evropskih takmičenja na određeno vreme. U UEFA već imaju obimnu dokumentaciju, a obavešteni su i da čak neke političke vođe i pojedine nacionalističke grupe imaju svoj udeo u podstrekivanju navijača.

2 Komentara

  • Charolija

    1. oktobra 2009. at 12:07

    Po meni, povodom ovog slučaja, treba kazniti navijače svih klubova u Srbiji i sve klubove. Igrači nisu krivi, ali svi treba da plate i ako ljudski život nema cenu.

  • Borsky

    1. oktobra 2009. at 15:15

    Mislim da je predlog povučen. Ne verujem da iko veruje d aje FK partizan odgovoran za tragičan događaj ali u svakom slučaju videćemo kako će igrati večeras.