Srbine za’ebi politiku …

mladjaDanas opet Mlađan na B92 u „Kažiprstu“. Dobro je da je Danica preskočila bar jednom guvernera Jelašića a u uvek neverovatnom i nadasve optimističnim razgovoru sa „forever ministrom“  dobili smo (sasvim besplatno) gomilu preporuka, objašnjenja i mudrosti izgovorenih smirenim i odmerenim glasom kao da smo negde na Marsu a ne u pred-bankrotnoj Srbiji usred polupropale i napukle Evrope.

Prvih par minuta sam bio spreman da se posvađam, samo da sam nekim čudom mogao da se uključim u program ali sam se brzo smirio- ne vredi. Ne znam da li bi bilo kojom primedbom uopšte uspeo da dotaknem ministra svih demokratskih vladajućih garnitura od 2000-t na ovamo, jer on čovek kad i čuje pitanje odgovara ono što on misli da treba, na zaprepašćenje voditelja kome redovno porastu magareće uši od srama. Shvatio sam čini mi se i poruku koja nam govori da je postojeća svetsko-evropska  ekonomska kriza sasvim prigodan background za nove planove našeg ministra koji će po svemu sudeći sledeći put prijaviti od imaovine čak 12 šoljica za kafu. Pa nije on kriv što se situacija globalno zakomplikovala pa su i neke najjače i najzdravije svetske  ekonomije pred krahom, ali za nas nema zime … nije alarmantno- za sada.

Restriktivne mere , štednja koju će Vlada RS primeniti u naredneom periodu, a uoči aprilskog rebalansa budžete su meni kao apsolutnom laiku smešne i neubedljive, medjutim stav eminentnih svetskih ekonomista se ne razlikuje mnogo od toga pa se pitam, onako za sebe, ko je ovde lud a ko zbunjen. Siguran sam da će biti još „uspešnih“ privatizacionih procesa i da će se oni ponavljati onoliko puta, koliko god to bude moguće – pa kom provizija a kom otkazi. Niko ne može toliko da nas prodaje ili neuspešno kupuje koliko naš Mladja može da uzme provizije a ne završi posao. Naravno da se posao završi provizija bi se moral prijaviti.

Mislim da sve što se dešava polako ali sigurno „miriše“ na prikrivenu dugo i temeljno pripremanu poruku iz naslova. Toliko su nam ogadili  Vladu, stranke, ministarstva, resore, budžete, mandate i izbore da ćemo svi dići ruke i otići u tri lepe … mislim na one koji to još uvek nisu uradili.

Ko to nama poručuje „Srbine zajebi politiku, to ćemo mi … ti samo kukaj i uživaj kao i do sada. Za bolje i nisi.“

Jedan komentar

  • Charolija

    17. mart 2009. at 15:05

    Politiku ni u kakvom smislu i obliku više ne pratim. Prvenstveno zbog svog psihičkog zdravlja. U ostalom mene niko neće poslušati, a ja znam šta je jedino rešenje da se otarasimo gamadi zauvek.

    Na predhodni tvoj post nisam ni napisala komentar, šta da kažem? Prestravljena sam totalno i od ostajanja i od odlaska. I za jedno i za drugo treba imati muda kao lubenice.