Slovenia today

Kažu obavešteni da je duž predvidjen putanje koja je bila predvidjena protokolom postavlejna protivvazušna odbrana kao i specijalni rakteni-protivavionski sistem. Kolona je i iz vazduha imala „podršku“ jer je sve nadgledao i pratio specijalni avion sa AVAX sistemom. Ne znam čemu je sve to trebao da posluži jer je vazdušni saobraćaj na Slovenijom bio zatvoren ali ajde neka im bude.

Kažu takođe da je ekipa od 35 kuvara pojačala tim kuvata koji prati predsednika na turnejama ali i da je boravak podrzaumevao poseban damski program pripremljen za gospodju Loru, šta god da to znači.

Ponajviše me je oduševilo objašnjenje da će stanovništvo čije su kuće i stanovi moći slobodno da posmatraju kolonu u kojoj će u troduplo blinditranom automobil-tenku proći predsednik Buš  i neče morati da spuštaju rolentne ili zavese mada je prvo bilo drugačije naredjeno pa su insistirali da sve zavese i roletne moraju biti razmaknute ili otvorene ….

Medjutim kada sam pročitao da su spremljene specijalne barikade kojima bi se u slučaju potrebe totalno blokirao saobraćaj iz mogućih-neželjenih pravaca sam jednostavno odustao od daljeg informisanja o ovoj nečuvenoj gluposti na koju su pristala braća Slovenci.

Od koga li se predsednik toliko brani tamo gde ga sigurno niko neće dirati ne znam ali znam da američki narod uredno i podebelo plaća sve to. Meni to, izvin’te na izrazu, liči na čisto iživljavanje koje izgleda nema kraja.

Možda ću biti preoštar, paranoičan ili glupav ako kažem da je po meni sve to bezočno ponižavanje jedne države, njenih službi i naroda.