Simptomi

Ukoliko vam se desi da danas osetite blagu malaksalost, tegobe pri disanju ili daleko bilo vrtoglavicu, budite sigurni da to nema veze sa aktuelnom društveno političko-ekonomskom situacijum predprazničnim raspoloženjem i intezivnim razmišljanjem na temu kako i gde dočekati Novu godinu. Nema to veze ni sa izjavom Amfilohija Radovića na tribini SPC-a na Kolarcu (uredno prisustvovao Koštunica) i  ali ni sa ekspozeom premijera Cvetkovića u sinoćnom Svedoku na RTS-u, a svakako, treba naglasiti, nemojte ni slučajno povezivati te simptome sa rezultatima CESID-a po kojem su DS i SNS izjednačene po broju simpatizera.

Ta trenutna slabost nije se uvukla u vaš organizam ni zbog toga što Kragujevac po rečima Mlađana (six cups) Dinkića postaje srpski Detroit, a ni zbog toga što Nenad Čanak pod snežnim padavinama vozi motorne saonice u košulji sa kratkim rukavima- prkoseći svim mogućim virusima. Sa sigurnošću mogu reći da razloge ne treba tražiti ni u najavljenoj postizbornoj koaliciji između Nikolića (SRNS) i Pastora (SVM) niti u sasvim neočekivanoj i ničim izazvanoj odluci Vlade Republike Srbije posle sastanka sa proizvođačima (i distributerima) cigareta po kojoj se odustaje od totalne zabrane pušenja u zatvorenom prostoru pa će nadimljavanje, zasmrđivanje svih onih kojima to jednostavno smeta biti nastavljeno i u ovoj novogodišnjoj noći.

Kurs dinara, koji je sasvim pažljivo prilagođen velikom prilivu gasterbajtera, takođe nije jedan od razloga vašeg lošeg zdravstvenog stanja iako će NBS „iznenadnim i neočekivanim“ skokom vrednosti dinara posle praznika poprilično zaraditi. Ništa od navedenog ne treba da Vas uzbuđuje- ma nikako.

Svi ti simptomi tegobe i smetnje nastale su zbog toga što je temperaturna razlika od utorka povećana za prako dvadeset stepeni, a čovek nije ‘tica niti bubašvaba da bi se mogao tako brzo prilagoditi ili aklimatizovati. Tek toliko da se zna.

Volim i ja Vas.