Reč dana (Darko i Punky)

Prepešačio sam uobičajenu relaciju. Hladano decembarsko veče sa onim autosmrzavajučim ledenim vetrom koji ti zaledi polovinu nosa (pogotovo kad ga imaš viška – kao ja), samo dok se usudiš da hrabro udahneš punim plučima. Potom sam “kao bio” u teretani tek da me vide i više vremana proveo u kupatilu ali … eto ipak bio. Razmišljao sam šetajuči a kasnije i trčeći na onoj blesavoj traci u čemu je tajna zagubljenog “drugačijeg” mišljenja  i gde je nestala naša tradicionalna duhovitost, dosetljivost i orginalnost. Gde mu se sve to zagubilo pa smo postali bolesno neorginalni, nezainteresovani i prazni. Sve se izgleda svelo na sivu varijantu bledosive boje po kojoj ponosno bauljaju oni kojim je najlakše izgovoriti ” da tako je” ili “da… taj i taj je u pravu” pa korakom zombija krenuti za tim nekim bez imalo razmišljanja. Horde bez svog stava, trunke kreativnosti i “dalekobilo” orginalnosti naviru sa svih strana. Sa druge strane svo zlo takvog shvatanja života na liderske pozicije izbacuje u svim segemntima katastofalne likove bez zrna kulture, obrazovanja i kućnog vaspitanja.

Ne bi možda nikad napisao ni slovo  ovde da me jedan tekst i komentar nisu  trgli iz takvih razmišljanja i dali mi nadu da će ipak možda biti i bolje ako se dovoljno potrudimo i pokušamo da nađemu u sebi sve to koliko god da nam se činilo d atome nije ni vreme ni mesto.

.Prvo sam na Opštini pročitao Darkov komentar u kojem kaže da će dan posle neuspelog protesta sam otići ispred opštine tek da pokaže da nije i neće odustati, da bi nešto kasnije u jednom komentaru ponosno naglašavao kako se broj prisutnih vrlo brzo udvostručio, te da su se njih dvojica hrabro i nepokebljivo smrzavali do kasnih popodnevnih sati okončavši protesno okupljanje mirnim razilaženjam i t d.

Zatim sam obilazeći Miff-a, Dedu, Gagu, Waltera, Baneta, kod Punky-a naleteo na fenomanalan tekst pod sa imenom Oglas. Mislim da je pročitati dovoljno a možda i nekoliko puta … onako pre spavanja.

Uveseljava, širi pozitivne vibracije – a ne goji.

I znate šta? Došao sam do zaključka da imam dosta materijala za još jedan sličan oglas ali o tome za nekoliko dana.

4 Komentara

 • Deda

  2. decembra 2008. at 23:55

  Ili ti imas 116 blogova, ili svaki dan promenis temu pa me uvek zbunis???
  Ili sam ja premoren da bi pohvatao bas sve detalje???
  U svakom slucaju, definitivno imam isti utisak kao i ti, cak sam mislio i sam da pisem o istim, pre svega o Darkovim komentarima, ali nesto nemam volje i snage…
  Odavno nisam napravio ovoliku pauzu ( evo vec 4 dana)…

 • borsky

  3. decembra 2008. at 00:22

  Dragi Deda,

  nedavno su oba moja bloga malo ulepšana novim i preglednijim skinovima. Nemam stotinuišesnaest blogova ali imam u široj porodici 12 blogera na ovom domenu naravno, koji su posle godinu i po posmatranja i eksperimenata počeli i da pišu.

  Da bi osećaj bio kompletan pročitaj i šta je Panky napisao. Popraviće ti raspoloženje.

 • darko

  4. decembra 2008. at 23:07

  Bre drago mi je da su one dve reči izazvale ovakvu reakciju. Ali sve što sam napisao to sam i mislio /znaš kakav sam – teško progovorim ali kad se to desi to je to/. Pozdrav i za punky-ja, ali i za dedu koji se ovek nadje tu negde nešto da prokomentariše…..