Rat, pizda nam materina

Eto, od kraja februara traje, … tamo negde, ali ne predaleko.

Neki smo za a neki smo i protiv. To mu je dvosmerna stvar, ko jabuka, koja je vitaminska stvar. Zavisi koga podržavamo, ako nas neko priupita pa moramo da se odlučimo, ali uglanom ne, nikog nije briga.

Eto na primer to ti je slučaj kao sa našim i crnogorskim premijerom (kom). Niko ili skoro niko ih ne podržava ali oni su glavni. Jebi ga, sve je stvar ugla iz kojeg se stvar da izvinete sagledava.

Demokratija i komplet raznih zagarantovanih sloboda nam donosi, široki spektar mogućnosti. Možeš biti ZA ali i PROTIV, možeš PODRŽATI a može ti podrška i ispasti …

I kao što rekoh taj, gore već naglašeni rat traje, možda će se zavrđiti sutra a možda neće. Jedino je sigurno da će svi iz tog činjeničnog stanja, izvući maksimum. Valjaže se oružje, municija, droga i ko zna šta sve ne i biže bitno da potraje što duže. Ipak biznis je biznis.

Nikoga nije briga onih mladih ljudi, žena staraca i dece koji su ostali negde tako zatrpani i zaboravljeni.

NIkome nije važno ko je kriv, ako krivca ima, svi će se samo ušemiti u takvu situaciju iz nje cediti dobit.

Žao mi je pored svih koje više nema i što se rat vodi indirektno, na kvarno, a pomoć nazovimo onim slabijima, koja to u stvari i nije, već beleži kamate, priraste i posledice, a kredita za obnovu i pomoć preživelima PO IZUZETNIM USLOVIMA SA PRISTOJNIM GREJSOM i pozajmica će tek biti.

Jedino se životi neće moći vratiti, i tražiće se krivci, kojih nažalost neće biti jer su svi oni za jednim kazanom vruće neslane čorbe ispred kojeg su dospeli zahvaljujući pohlepi, interesu i bezobzirnosti.

Umesto što se traže krivci i inicijatori, umesto da se meri, čiji je duži, možda bi trebalo razmisliti i bar na minut zaustavit sve topove, avione, tenkove i ratne kerove … Možda bi najvažnije bilo pozatvarati sve medije koji su najzad našli atrakciju koja se prodaje i guta kako god je sročili, pa nema više toliko potrebe za onim NEĆETE VEROVATI ŠTA SE DESILO ili onim A ONDA SE DESILO OVO …

Rat je pizda nam materina, SVIMA, ….. sram nas bilo.