Prva klapa „Aždahe“ u ponedeljak

Subota, 14. jul 2007

Prva klapa filma „Sveti Georgije ubiva aždahu“, po scenariju Dušana Kovačevića, u režiji Srdjana Dragojevića, biće snimljena 18. jula u Deliblatskoj peščari, izjavila je u subotu Tanjugu izvršni producent Biljana Prvanović.
Jednu od tri glavne uloge igraće mladi Milutin Milošević, u liku Gavrila i time je glumačka ekipa kompletirana, dodala je ona.

v63749p0.jpg

Kako je ranije objavljeno, likove Djordja i Katarine igraju Lazar Ristovski i Nataša Janjić.
Kovačević je znatno proširio svoju dramu, koja je s velikim uspehom postavljena u „Ateljeu 212“ pre dve decenije. Drama je bila koncentrisana na vreme Cerske bitke u Prvom svetskom ratu i ljubavni trougao u jednom srpskom selu, dok filmska priča prikazuje i šta je bilo pre toga, jer počinje 1912. godine.

Film će se snimati u specijalno izgradjenom selu u Deliblatskoj peščari, a scene sa fronta u Republici Srpskoj, u scenografiji Miljena Kljakovića Kreke.
Ukupan budžet procenjuje se na 4,5 do pet miliona evra. Materijalnu podršku za projekat dale su vlade Srbije i Republike Srpske, a u produkciji su se udružili „Zilion“, „Jodi“, „Delirijum“ i „Maslačak film“.

Snimanje će trajati 14 nedelja, od čega će se dve nedelje raditi u Republici Srpskoj, a nedelju dana u Bugarskoj.
Pored igranog filma, u planu je i televizijska serija od šest epizoda.

(Tanjug) Objavio MONDO