Prijavi nasilje

 

Sjajna inicijativa koja vraća nadu, dah, i veru da nisu napušteni i sami pred strašnim prioblemimam koje mnogi žive i preživljavaju svakodnevno. Potrebana nam je hrabrost, upornost i siguran sam da će vrlo brzo mnogima biti bolje.  Institut za održive zajednice (ISC) koristeći sjajnu platformu Ushahidi a u saradnji sa regionalnom organizacijom građanskog društva Dokukino, omogućava prijavu (lociranje) nasilja posredstvom SMS poruke, FB naloga, Twittera uz mogućnost postavljanja fotografija na web lokaciji  www.supergradjanin.com – “Super građanin”. Na Twitteru u prijavama i širenju informacije o inicijativi, koristite hashtag #SuperGradjanin.

Ideja “Super GRAĐANIN” -a  je da se već postojeća baza podataka o nasilju i nasilnicima proširi, dopuni i ažurira kako bi borba protiv ove strašne pojave koja sve više uzima maha bila efikasnija i potpunija. “Super Građanin” nije zasnovana na tužakanju, revanšizmu ili komšijskim razmiricama, već na svesti da se javno govori i negativno iskoreni prijavom tamo gde je to neophodno, odmah i bez odlaganja.

Nasilje na ulicama, radnom mestu pa i školama  sve je izraženije – zato se iz sve snage pridružujem inicijativi i pozovam i Vas. Postanite ” Super Građanin” i gde god vidite ili primetite reagujte bez razmišljanja. Nažalost mnogi koje treba prijaviti su tu, među nama pod maskom pristojinih, omiljenih i uglađenih poznanika – mislite i o tome.

 

Jedan komentar

  • dejana

    15. decembra 2011. at 20:15

    evo dogadjaj koji se desio na okretnici autobusa br.78 na banjici
    autobus stoji na stanici zatvorena sva vrata a vozac unutra sedi i drema,napolju mraz i bas se u jednom momentu skupile samo zene ja sam bila medju prvim koje su stigle i zakicam na prednja vrata i pitam mogu li unutra,da li moze da otvori vrata da udjemo nas nekoliko,on samo odmahne glavo sto je znacilo nemoze,zene jos pristizu i jedna koja je bila njegova -vozaceva poznanica on je ugleda i otvori joj vrata da udje naravno u tom momentu udje jos jedna zena a on ce;izadji jos ne krecem i zeni bi neprijato i izadje a ona sto je poznaje ostade sede i pocese da cakulaju lagano a mi sve to gledami kao da smo gradjeni drugog reda…sramota ali njemu se moze on radi u drzavnoj firmi i ne snosi nikakve posledice za svoje ponasanje na radnom mestu…
    tog vozaca su mnogi primetili kao loseg kazu kad on primeti nekog da trci da stigne da udje u autobus on namerno zatvori vrata i krece…..to sam cula komentare u tom autobusu