Prevara

Kad bolje razmislim ta vlada i nije imala drugu ulogu osim da nas sve zajedno drži u zabludi i omogući akterima „kohabitacione prevare“ manevarski prstor i vreme za predstojeće, po svemu sudeći konačne obračune. Ipak dobro je da je prevara doživela barem svoj prividni kraj jer nisam siguran da je zaista gotovo.
U stvari mene kao politički trajno osakaćenog i neupućenog gradjanina interesuje šta u stvari treba da znači uporno ponavljanje rečenice u kojoj se kaže da je ovo bila poslednja šansa za pomirenje dve zavađene Srbije i poslednji voz za uspostavljanje kakvog-takvog nacionalnog jedinstva i kompromisa“?
Znači li to da sad slede otvoreni gradjanski sukobi, kuke i motike po ulicama i upravnim odborima u kojima su se ovi tek sastali a već se moraju rastati neobavljena posla, sa mršavim (ličnim) učinkom i neomašćenih brkova.
Kažu sad i kako je predstojeća kampanja presudna i odlučujuća pa se pitam je li se taj 5. oktobar ikada i desio, jer ako jeste čemu sad ponovno „prepisivanje“ i iznudjivanje starih i izlizanih predreferendumskih pitanja koji podrazumevaju pitanje -odgovor „ili – ili“. Dokle ćemo se pripremati za presudne izbore i ima li toj demagogiji kraja.
Čujem da je i SPO pristupio koaliciji DS – G17 pa se situacija lagano zaoštrava, predizborni polovi izjednačuju svoje potencijale i po svemu sudeći imamo dva luda i nezaboravna meseca pred nama.
Još uvek ne mogu da verujem da se sve ovo sa Kosovom moralo desiti , makar kao pozadina jedne velike prevare i laži koja je imala za cilj samo još „par dana“ vlasti za ove …. znate več na koga mislim. Treba li nama u Srbiji uopšte vlada i dokle će stil vladavine biti jedna najobičnija, prosta, bezobrazna i prljava prevara.

2 Komentara

  • duca

    18. mart 2008. at 15:17

    Naravno, 5. Oktobar se nikada nije ni desio. Tada nisam bio u Bg., i hvala Bogu za to. Ako je trebalo da jurišam sa Veljom Ilićem onda bolje što je tako. Ubeđen sam da je sve to snimljeno u nekom studiju, na institutu za bezbednost. Kao što pričaju da Amerikanci nisu sleteli na mesec 🙂 Ali ozbiljno, sve ovo vreme, osim manjih i kraćih perioda slobode, ovo što mi živimo je najobičnija obmana i prevara. Prvo sam se smejao, a sada sam ubeđen da je i 5. Okt. bio jedna velika prevara. Nije ni čudo, ako se setimo da je tada Koštunica „ubedljivo“ pobedio, baš kao što je to i Milošević pre njega redovno radio. A Koštuncia je danas – KO?

  • borsky

    18. mart 2008. at 17:41

    Nije meni krivo što su i ovi kao i oni pre njih a i one pre svih njih sa nama eksperimentisali nego mi je krivo što ni jedan od tih eksperimenata nije dao ni jedan jedini rezultat. Osećam da mi se uši lagano povećavaju …. i izdužuju.