Pretnja u oblandi …?

Pobogu ljudi …. Ovo najoštrije osudjujem jer jasno govori u koliku glupost sve više tonemo. Medjutim ne bih ja bio Džafer, kada nešto ne bih primetio:

Prilog u dnevniku počinje sa “Novinar Boban…” – i sve bi to imalo smisla da je za ovo vreme napravio neku reportažu, neki prilog, ili da je uopšte nešto pametno uradio pa onako “novinarski ili po političkoj osnovi stao nekome na žulj” i sl. Medjutim to nije slučaj i ne vidim ni jedan razlog da mu “kao novinaru” neko preti. Valjda se novinaru ne preti što slobodno šeta gradom i živi kao svaki drugi gradjanin ili nosi naošare za sunce umesto dršača za kosu. Prema tome, treba  dobro preispitati i potražiti razloge na savim drugoj strani jer divno je biti novinar – skoro kao poslanik. Uvek možeš da pa se pozoveš na imunitet kada zagusti i da izmisliš da te neko mrzi a ti kao ‘očeš da mu pomogneš. E sad dal’ ce NUNS , Brisel i ostale institucije pomoći novinaru Bobanu ne znam ali bih voleo da se ovo istera do kraja a kraj nije baš tako daleko jer je prila neuverljiva i providna a koliko se ja sećam u Boru niko nikada nikome nije pretio a bilo je mnogo pogrešnijih i uzaludnijih ličnosti na političkoj i novinarskoj sceni.

Na kraju bih rekao da sam očekivao da će gospodin ovaj način lične promocije ostaviti za kraj i tek kada sve ostalo pokuša da uradi ali to je izostalo a gradjani Bora ipak nisu toliko glupi koliko je on izgleda spreman da fantazira. Tačnije po tome koliko mu je pretnji upućeno pre bih pomislio da se radi o nekom prosečnom teroristi nego o iskusnom i pametnom novinaru koji je čak dogurao i do nekih visokih funkcija.

Dzafer

Jedan komentar

  • misko

    16. jul 2008. at 15:47

    Sta da radimo, zivimo u takvom vremenu, gde su novinari maltene kao i sudije izlozeni velikim pritiscima, ucenama i pretnjama. ;(