Prastara turska reč DŽABE … i kraj

Pričali ste o krizi, žalili ste se da teško živite i jedva krpite kraj sa krajem, i da apsolutno ništa nije kako treba. Naravno, dosta toga je, u većini slučajeva tako, živi se teško, ne bih u detalje, ali gledam vas na proslavama uoči raznih proslava i godišnjica koje ste po preduzećima, udruženjima i organizacijama proslavljali a sličnih tuluma će biti ovih dana još, naravno i to oho hooo.

Toliko je fotografija na društvenim mrežama, kao u najbolja vremena, prepuni stolovi, hrane i pića, najbolja garderoba, ma čudo jedno … Da se razumemo u svakom slučaju radujem se svačijoj radosti i zadovoljstvu, samo ponekad teško mogu da razumem, ….. godine, šta li je.

Čemu ste se radovali, veslili i smejali u kamere mobilnih telefona. Odakle vam volje i želje za slavljem kada je sve tako propalo i trulo a (ne)radite, (ne)primate platu pa i ovakve proslave ste platili ili nešto sitno a verovatno i tu siću čak u nekoliko rata. Odakle novac vašim preduzećima i ustanovama za to, kad ne plaćaju struju, vodu, duguju za doprinose, poreze, neizbežno potrebne i uzete kredite, tipa refinansirajući i ostale neophodne dažbine. Zar ne rekosmo da sve toškove treba skresati do koske.

Ulicama se noću krećemo kao kroz mračni vilajet jer svetala nema, jure nas i ujedaju psi lutalice, po drumovima rupa do rupe, po marketima robu na ivici datuma upotrebljivosti ali za veselja – e to mora da bude.

Biće ipak, rođaci, rekoh li vam par puta, da je veliki deo problema u nama,  jer pored torokanja, samosažaljevanja i eskiviranja rada i obaveza, nam je pre svega do provoda, da nas neko vidi, uslika, da se pokažemo. Nema veze, samo nek je veselo, a najbolje obožavamo kad je džabe, ali džabe je dragi moji odavno samo prastara turska reč.

U svakom slučaju želim vam svima sve najbolje povodom svih novogodišnjih praznilka, koji su kao i mi, podeljeni i razmešteni po raznim kriterijumima.

Živeli!

Objavljeno na mom Facebook profilu