Poginuo pevač Toše Proeski

Nova Gradiška, Skoplje — Makedonski pevač Toše Proeski poginuo je jutros kod Nove Gradiške u Hrvatskoj, u saobraćajnoj nesreći. Sutra sahrana i dan žalosti

Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je umor vozača, nepoštovanje saobraćajnih propisa i neprilagođena brzina, saopštila je portparolka Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić, dodajući da policija nastavlja istragu. Hrvatski elektronski mediji javili su i neproverenu informaciju, prema kojoj je vozač neposredno pre nesreće zbog umora zaspao za upravljačem.

Proeski je bio suvozač u džipu „folksvagen tuareg“, kojim je upravljao makedonski državljanin Georgij Georgijevski. On se zbog prebrze vožnje i nedovoljnog razmaka između vozila zabio u zadnji deo kamiona na autoputu Zagreb-Lipovac, u smeru ka Zagrebu.

Vozač Georgijevski i menadžer Ljiljana Petrović, koja se takođe nalazila u automobilu, s teškim povredama prevezeni su u bolnicu u Novu Gradišku.

Izvor B92

9 Komentara

 • JASMINA

  17. oktobra 2007. at 13:28

  ZA TOSETA ….
  Neka danas vlada
  unutarnji mir.
  Vjeruj Bogu, da si tocno tamo gdje moras biti.
  Neka ti sluze darovi, koji su ti
  bili dani i neka se
  siri ljubav, koja ti je bila darovana.
  Budi zadovoljan
  kad znas da si Bozje dijete.
  Neka se ta svijest ustali u kostima i neka
  oslobodi
  dusu za pjevanje, ples, zahvalu i ljubav.
  Za svakoga od
  nas.
  JER SI DUSA DUSE NASE …
  JASMINA SARAJEVO

 • Lejla

  18. oktobra 2007. at 22:40

  NAJBOLJI SI BIO PIJEVAC!I OSTAT CES MOJ NAJBOLJI PIJEVAC! TVOJA MUZIKA NIJE DA JE DOBRA, VEC JE PREDOBRA I KAD sam po nekad tuzna,upalim Radio i slusam tvoje pjesme..i odma se kasnije bolje osijecam!
  izgubili smo jednog Andjela
  al je on sada nasa ZVIJEZDA sto
  na NEBU sja.. i znamo da se nece
  nikad vise ugasit!

  TOSE TOSE TOSE TOSE TOSE