Pandemija, karburator i politika

Čini mi se da naša saznanja o vrstama gripa sa sve pandemijama koje ih prate tek treba da dožive informativno-edukativnu renesansu na našim prostorima pa ćemo po svemu sudeći oboljevati, bolovati i kupovati vakcine sve dok i poslednji ambiciozni i ludi naučnik ne izmisli i poslednju varijantu za svoju farmaceutsku kompaniju a iz zemlje ili zemalja u kojim takvih oboljenja jednostavno nema niti će ikad biti.

Verovatno ćemo imati prilike da se susretnemo i sa gripom belog polarnog medveda, zečijim podrepnim gripom  ali i  gripom kljuna gradskog vrapca (dživdžana) a sve to će država kupovati u interesu građana, biće naravno u trošku države a provizije će se ređati i umnožavati  pa makar se i sam ministar prvi vakcinisao na svakih par meseci. Doći će na red i grip kućne bubašvabe, domaćeg goveda i grip konjskog repa, a kad sve bude najzad provaljeno i poznato verovatno ćemo saznati da postoji grip obuće, odeće, nameptaja ili grip automobilskog upravljača i menjača. Naučnici i istraživači su tek počeli da rade a po statističkim podacima koji govore sa koliko straha pristupamo svim tim glupostima a preskačući preventivu oboljenja koja postoje decenijama i koja odnose milione ljudi verovetno će se toga biti sve više. Dok se umire od kancera grlića materice, dojke, pluća i ostalih oblika ove pošasti milijarde se daju na preventivno delovanje protiv nečega za šta sa sigurnošću i ne znamo da postoji.

Kada smo več kod automobilskih komandi i delova, novi zakon o bezbednosti će „evoluirati“ u interesu bezbednosti i to naravno nema nikakve veze sa time što če pripadnici policije praktično moći da vas kazne što ste iz vozila (prilikom kontrole boje očiju), izašli levom- umesto desnom nogom. Zakon o bezbednosti u saobraćaju spasiće hiljade života, dopunjavati državne kase i najzad nas naučiti pameti ali  svaki pa i ovaj zakon postoji da bi se kršio pa će biti baš zanimljivo videti ozbiljnost i istrajnost u primeni istog. To će biti zanimljivo  jer ukoliko se sve bude doslovce primenjivalo, 70% vozila će biti isključeno iz saobraćaja, polovina vozača će dobiti zabrane za upravljanje ili će ići na ponovno upoznavanje sa propisima i tako dalje i tako bliže. Lica koja su zakonom zaštićena ili izuzeta (ministri, odbornici i ostali čuvari SVETOG GRALA) moći će i dalje do mile volje da se ponašaju kako hoće jer će po slovu ovog zakona to raditi u interesu građana.

Na političkoj sceni ništa novo. Rasim je osnovao još jednu socijalističku varijantu Demokratske stranke u nadi da će na predstojećim izborima i koaliciji sa DS-om preuzeti ulogu PUPS-a jer njih svakako treba skloniti, ako se to več prirodnim putem ne desi. Naime  kad birate njih morate znati da mandat od četiri godine ipak predugačak za ozbiljniju i dugoročniju koaliciju.

Mislim da za ovo jutro i ne treba više. Odoh da vidim šta rade moji drugari na @twitter-u u #prvasmena.

7 Komentara