Oterajmo lopove

Grad Bor je u svojoj kratkoj ali veoma burnoj istoriji preživeo sve i svašta. Građani su imali prilike da dožive poniženja, degradacije i maltretiranja i malo je reći da zaslužuju  priznanje za to. To što su svojim uvek optimističkim pogledom i tumačenjem radili je nešto što se ne može opisati a još manje adekvatno nagraditi.

Uvek smo (nažalost) bili poslušni umereni i nikada nismo dozvolili sebi da nekim neodmerenim potezom i reakcijom narušimo medjuljudske odnose pa čak i kada su odnosili naš mukom zaradjen novac naše proizvode i zlato ispred nosa, ili slali svakojake probisvete „da nas vode i uče u svetliju budućnost“. Sve se to godinama odvijalo  pod otrcanim i izlizanim sloganom „on je kadar koji neće biti pristrasan“ ali treba li više uopšte komentarisati tu providnu i jadnu krilaticu koja je iz Bora isisala sve što je bilo vredno.
Čuvali smo svoje komšije a i oni su čuvali nas bez obzira na to ko je koje je veroispovesti i politčkog opredeljenja medjutim mnogo toga je pogrešno shvaćeno. Preko 30 nacionalnosti se sve ove godino održalo u miru i saradnji i onda je trebalo da dodje  „naš čovek“ da nas dokrajči, … e pa neće moći.

Neko je pomislio da našem ćutanju nema kraja i na najbezobrazniji i najgrublji način nasrnuo na našu inteligenciju, obrazovanje i zdrav razum uveren da će to proći tek tako. Nama još uvek dim nije pojeo mozgove i postali smo otporni na sve moguće otrove ali i veoma netrpeljivi prema prevarantima- čak veoma netrpeljivi.

Gospodin čija slika je u vrhu je najveće i dosada nezabeleženo zlo koje je zadesilo ovaj grad i mi ćemo kao kulturni i odmereni gradjani svakako pokušati da peticijom i nizom aktivnosti sprečimo dalju „rasprodaju“ Bora, čerupanje budžeta i oterati ga zajedno sa polupismenim stručnjacima sa kojima namerava da zauzme neka od veoma odgovornih funkcija.

Neko je rekao da treba ovo ili ono a moje je skromno mišljenje je da ga samo treba odvesti u Beograd i objaviti to na nekoliko važnih mesta ili  telefona. Tu će naša peticija biti pred smaim uspehom.

Isterajmo Sašu Mirkovića, jagodinski klan polupismenih stručnjaka a mi ćemo se već sami dogovoriti kako ćemo i šta dalje.

Još jednom apelujem na DS i ostale politikantske i vlasti željne grupacija u Boru da se prizovu pameti i raščiste svoje redove kako bi oni koji su Mirkoviću omogućili nesmetano čepurenje zauvek bili iskljčeni iz politikog i svih drugih društvenih dogadjanja našeg grada.