Opštinabor.com prodata

Pre izvesnog vremena vlasnik domena  www.opstinabor.com,  oglasio je prodaju.

Eh, lako je njemu, pomislio sam, da objavi šta hoće i sigurno za kratko uspe u svojoj nameri, kad dnevno tu prođe preko 2000 posetioca koji se vrte po sadržaju čak i po nekoliko sati, od teme do teme, u pregledu linkova i čitanju komentara.  Svaka napisana rečenica na takvom blogu svojevrsan je oglas i zaista sam veoma teško primio vest da je prodata a da je kupac – neki apsolutni anonimus kasnije dilovao i postigao nekoliko puta veću cenu.

Međutim to nije bila definitivna verzija, pa je priča nekoliko puta menjana i “dorađivana” ali u svakoj narednoj varijanti  su stari / novi vlasnik i svi koji su pokušali da napišu komentar ovdeovde ili ovde, bili sve zbunjeniji. Ipak razvila se velika diskusija i meni se čini da je ona postigla svoju svrhu, jer je jasno naznačeno, gde se treba okrenuti, koje su to destinacije i pravci dalje aktivnosti ekipa sa opštine, pa makar to sve samim tokom diskusije  na trenutke i narušavalo ugled samog bivšeg vlasnika.

Urađeno velemajstorski. Svakako da Borska inicijativa može biti idealna zamena “Opštini”, ali može se još uvek desiti da se stvari vrate na staro- ukoliko sam dobro razumeo Zorana, mada u to verujem koliko i da će ovog trenutka početi da pada sneg. Ipak je između ostalog, na jedan izuzetno kvalitetan način najavljeno  nešto što i nije toliko novo ali bi takođe moglo biti adekvatna zamena “tragično nastardalom blogu”.

Bio sam ljuti komentator “opštine” i nisam se  ustručavao da kažem svoje mišljenje ( za šta sam nekoliko puta uredno i kažnjen) niti sam krio svoje ime ali kada sam definitivno čuo da je celu ovu tragikomičnu epizodu “EVROPSKI MENADŽER KUPUJE BOJANKU”  realizovao uz  Zoranovu pomoć gospodin Saša Mirković nemam više ni volje ni snage za bilo kakav komentar.

Zorane džabe smo krečili ….

Posle svega ti, traaas,  pa kao slučajno sa njim u dil. Nemojmo u detalje. Kao, on se predstavio kao pregovarač iz opštine … ha ha ha (mnogo brate smešno). Znam te tolike godine i znam da si dobrica sa teškim i dugotrajnim napadima tvrdoglavosti, znam da razmišljaš mnogo ispred mnogih ali vidim da si ipak najzad shvatio da se od slave i pohvala ne živi. Izvini ali na mnogo toga što smo svi zajedno uradili na “opštini” si prosuo kofu govana, a da se nisi uhvatio politike sve bi bilo sasvim drugačije ali … Posle bitke su svi (preživeli) vojnici pametni. (bilo koji smajli)

U svakom slučaju nek i ovaj i ovakav tekst bude doprinos obeležavanju ovog tragičnog događaja.

2 Komentara

 • borsky

  27. avgusta 2009. at 08:31

  Zoran S.(Rain Dog) je rešio da proda domen http://www.opstinabor.com. Naizgled ništa čudno i sporno.

  Ipak prodaje je ga za sasvim smešnu sumu svom prijatelju i predsedniku udruženje BITNO, koji pet minuta posle toga nudi domen opštini Bor, i nekim lokalnim moćnicima protiv kojih je blog “Opština” sve vreme pisao boreći se za istinu i pravdu a protiv svih mogućih i nemogućih prevara i zakulisanih radnji. “Opština” je i nastala kao rezultat borbe protiv radikalske vlasti u Boru koja se ipak održala do danas.

  Organizacija BITNO je organizator prošlogodišnjeg BlogOPENA ali tamo od samog starta neke stvari ne štimaju. Ovo je samo vrhunac jedne loše i centralizovane, pa slobodno mogu reći i sektaške politike.

  Pripremam tekst na svoj način o ovom tragikomičnom događaju i biće postavljen u toku dana. Nažalost na BO ove godine ne mogu doći jer sam svoj boravak u Srbiji i Hrvatskoj letos “razvukao” više od dva meseca pa mi gazda stavio “zabranu” do novogodišnjih praznika. (smajli-onaj tužan)