NUNS povodom divljačkog napada na novinara TEOFILA PANČIĆA

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva od policije da najhitnije uhapsi i privede pravdi napadače na novinara Teofila Pančića.
Teofil Pančić, kolumnista nedeljnika Vreme, napadnut je i pretučen metalnom šipkom sinoć u gradskom autobusu u Zemunu. Dvojica napadača su pratila Pančića i ušla za njim u autobus a zatim ga, na očigled putnika, metalnom šipkom udarali po glavi i telu. Pančiću su u bolnici konstatovane kontuzija lobanje i povrede na desnoj ruci.
NUNS povodom ovog divljačkog napada traži hitan razgovor sa ministrima policije i pravde od kojih će zahtevati efikasnije mere zaštite novinara od policijske pratnje. Onima koji svoje neslaganje sa medijima i novinarima izražavaju mučki, golim nasiljem, mora se stati na put konkretnim merama i sankcijama.
Podsećamo da do danas nisu otkrivene ubice novinara Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. Takođe, do danas nisu identifikovani otmičari novinara Dušana Reljića kao ni izvršioci bombaškog napada na stan novinara Dejana Anastasijevića.
Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 25. jula 2010