Novogodišnja …

Danas ispraćamo dvehiljadeidevetu godinu- neponovila se. Bićemo večeras srećni, nasmejani i veseli. Uglavnom. Nekom je taj oblik facijalne pareze ili kez po default- u učitan u „preview modus“ a neko će stvarno iz nekog razloga biti srećan i zadovoljan kada se odbrojavanje završi i krene višednevna-danonoćna  kanonada svakojakih pucajućih i detonirajućih- uglavnom zabranjenih sredstava. Petarde su veoma opasne, i preprodaja će biti strogo sankcionisana ali se mogu kupiti u redovnoj prodaji po izuzetno pristupačnim cenama. Kakve veze imaju ove dve činjenice to jest odluke ne znam ali od koga je – dobro je.

Ispraćamo godinu u kojoj smo prvo najebali k’o žuti, „krizirali“ sa ostatkom razvijenog sveta, a onda su nam pred novu godinu dodelili-bez prava na žalbu  šengen-lizalicu divnih boja i predivnog ukusa. Celofan na toj lizalici je tako  dobronamerno zalepljen (u našem interesu -naravno) da neki još uvek nisu počeli sa lizanjem ali … „Ko žurio-vrat slomio“. Prilikom verifikovanja tog istorijskog dokumenta čelnici EU su nam poručili da mi ne možemo nikad da budemo toliko inficirani koliko oni mogu da nam prodaju vakcina i pokažu svoju brigu i pažnju uprkos tome što znamo gde je Mladić a nećemo da im ga isporučimo. Šta će njima taj čovek- ne znam. Ni ove što smo im do sada isporučili nisu umeli ni da sude a ni da osude kako treba. Njihova noćna mora i onaj kojeg su najviše optuživali posle Slobe (koji izgleda pobrako vrste i količinu tableta koje treba popiti jer mu nije bila Mira pri ruci), Vojislav Šešelj je najbolji dokaz i po svemu sudeći će ga uskoro moliti da sam ode. Partija mu je desetkovana, tribunal je u krizi jer sve više sudija ne želi da učestvuje u maratonskim pretresima analizirajući Šešeljevu tvrdoglavost i upornost i sve se to više i ne isplati. Kažu da je sve to pre za neku dobri psihijatrijsku kliniku.

Novogodišnji praznici su oduvek bili pokazatelj naše nepobedivosti i megaponosa, jer što je kriza snažnija mi bivamo nekako jači i veseliji. Inat, ili tako nešto- ne znam. U poslednjih nekoliko godina pa i uoči doćeka 2010 godine ustaljene žurke po gradskim trgovima sa trubačima, rakijom i mezea s’ nogu, su počeli da nam dovode čak i vidno veći broj turista iz okruženja, ali nismo se proslavili u organizaciji, profitu,. Ne umemo mi da unovčimo ništa pa ni to jer smo histerični i sujetni a i upravo zbog toga što smo svi – NAJPAMETNIJI. Nije mi samo najjasnije ove godine to sa besplatnim klizalištem. Malo li će biti povređenih, ubodenih, nabodenih i pretučenih pa im je to BESPLATNO klizalište u novogodišnjoj noći preko potrebno.

Po pitanju ekonomsko-politilke situacije je sve jasno i čak se i plavuši smučilo sve to što se priča i radi, a intregracije, pridruživanje i interesi građana se i dalje vrte u krug i izjavama svih zvaničnih i nezvaničnih predstavnika naroda i njihove volje. Po svemu sudeći i ta narodna volja i interes građana će u idućoj godini dobiti svoju ambalažu, i cenu jer je daleko najisplativiji proizvod evropske Srbije sa već duži period trajnom tendecijom porasta popularnosti,potražnje i prodaje. Nešto što nije jasno je, čije su zapravo pare koje je uplatio FIAT. Da li je nezamenljivi Mlađa odvojio crkavicu od svojih provizija da bi spasio reputaciju večitog ministra ili su i Italijani prolupali načisto k’o mi, ne znam- ali novac je tu i Kragujevački region je barem na kratko spašen. Sa RTB Bor i istočnom Srbijom je situacija gotovo neobjašnjivo drugačija ali o tome drugi put. Ipak je nova godina- jel?

Da ne dužim, zagoreće mi ruska salata 🙂 a i krčkanje sarmi i ostale đakonije čekaju na mene (novogodišnja trpeza je moja najomiljenija „briga“). Svima želim srećnu i uspešnu novu 2010, zdravlje i puno sreće jer će nam sreća ipak biti najneophodnija. Budite nasmejani i okruženi ljubavlju i pažnjom, nemojte se uspavati i propustiti nešto važno, i pažljivo slušajte svoju lepšu/bolju polovinu. U novogodišnjoj noći priznajte sebi sve ono što su vam drugi već više puta rekli i biće vam mnogo lakše. Ne budite tvrdoglavi, ljubomorni, zavidni, nepoverljivi i maštajte što više. Možda vam se nešto i ostvari – možda i ne, ali osećaćete se sigurno mnogo bolje.

S poštovanjem vaš Borsky