Nataša Miljković

Ponedeljak uveče je na prvom kanalau RTS-a je obilovao lepotom, kreativnošću i neuobičajenom dinamkom. Nekoliko vrhunskih voditelja na jednom mestu, lica mladih i nepokoljebljivih učesnika za izbor voditelja „Beovizije“ a potom „Evrovizije“ i zanimljiva diskusija u emisiji „Kljuć“.

Natasa Miljkovic.jpg
Centalna figura u pomenutim emisijama koja svojim šarmom i neposrednošću jednostavno pleni po oceni mnogih je gospodjica Nataša Miljković. Vrlo teško je reći nešto novo, nešto što javnost već ne zna o ovoj izuzetnoj mladoj ženi. Možda samo jedan mali presek iz biografije za neobaveštene. Na svom sajtu je napisala:

Rođena sam 25. januara 1977. u Beogradu…

Kako sam rođena mesec dana ranije, prve dane na ovom svetu provela sam u inkubatoru. Taj događaj , ispostaviće se, odrediće moj život: uvek ću se negde žurirti… prvi put sam se zaljubila sa četiri godine, patila sa pet, osnovnu školu upisala sa 6 godina, jednom čak podletela pod točkove automobila dok sam žurila za… Sa 14 stigla na Studio B, gde sam radila emisiju, tada vrlo popularnu, „Teenage TV“. Sa devetnaest prešla na BKTV, a zatim davala otkaze, vraćala se…

I FPN (smer međunarodni odnosi) završila sam po ubrzanom režimu. U međuvremenu sam specijalizirala političku teoriju na AAOM, a nešto kasnije magistrirala na temi „Politika sile u međunarodim odnosima“ u Rimu. Tada sam imala 26 godina.

Sad više nigde ne žurim. Tri godine na RTS-u u rukama držim „Ključ“.
I, eto, priznajem, sad me mnogi pitaju kad ću da se udam, pa da i u zvaničnoj biografiji stoji i to.

To pitanje mi neviđeno ide na živce.
Ali, i to je deo o meni koji treba da znate.

Dobro došli u moj kutak.

Gospodjica Miljković je i pored velikog broja profesionalnih obaveza u ovom periodu našla vremana i dala nam odgovore na neka pitanja. Evo ih:

B: Kako izgleda jedan radni dan gospodjice Nataše Miljković?

 

N.M.: Ni jedan dan nije isti. Ima onih koje ne proživim, onih koje planiram da živim, I onih koje ne mogu nikada da zaboravim. Tim redom se smenjuju, u svakoj sedmici.

Nataša Miljković.jpg

B.: Koliko Vam „prija“, popularnost ?


N.M.: Obrnuti proporcionalno od onoga koliko se vidi. To znaju moji najmiliji, koliko mi prija kada nisam “popularna”, izmedju četiri zida.

B.: O trenutnoj situaciji u Srbiji, kao i Vaše vidjenje predstojećeg perioda od recimo narednih desetak godina.


N.M.: Nisam ja Nostradamus. Ne vidim ni sebe za deset godina, a kamoli Srbe I Srbiju.

B.: Koliko je i zašto Nataša Miljković uobražena?


N.M.:
Nikada o sebi ne govorim u trećem licu, to bi mogao biti dobar dokaz da nisam uobražena.

B.: Priča se nezvanično da ste miljenica ljudi iz uprave RTS-a?


N.M.: Zvanično, to je tačno, naravno. Pogotovo utorkom ujutru, kada stignu rejtinzi emisije

B.: Ima li Nataša Miljković izabranika svog srca?


N.M.: Dok bude srca, biće I izabranika.

B.:
Nezaobilazno pitanje: Emisja RTS-a „Ključ“, juče, danas, sutra….?


N.M.: Nova scenografija, novi termini, novi saradnici.. I možda, isti domaćin.

B.: Koju vrstu muzike sluša Nataša Miljković?


N.M.: Volim lounge muziku kada radim, šansone I kanoine, evergreen, Sinatru. Volim, uglavnom muziku koja ne može da dosadi tako lako. Zato vrlo retko slušam aktuelne hitove. Volim ili da idem iza vremena, ili ispred njega, kada je muzika u pitanju.

Natasa Miljkovic.jpgB.: Vaš forum kao i emisije „Kluč“ je veoma posećen, i za razliku od drugih, po opštoj oceni članova i onih koji ga neobavezno prate, je opušten, otvoren i prijatan ….


N.M.: To je zato što imam divne članove do kojih mi je mnogo stalo.

B.: Razmišljate li ipak da napustite RTS?


N.M.: Nekada će se I to desiti. Nešto se ne vidim tamo do penzije.

B.: Volim- ne volim (vezano za posao kojim se bavi) ?


N.M.: Volim dobro završen posao. Ne volim kad ne dam sve od sebe da do toga dodje…. ali neke stvari treba prećutati.

 

Jedan komentar

 • Borko Gracanin

  23. septembar 2008. at 14:21

  Moram da iznesem moje misljenje kao i misljenje mnogobrojnih gledalaca sa kojima sam diskutovao o jednom velikom problemu koji postoji u govornim emisijama svih nasih televizija. Naime, jos nisam uspeo ni jednu emisiju da vidim do kraja jer me strahovito iritiraju voditelji koji nemaju ni malo osecaja za kulturu razgovora ili intervjuisanja gostiju koje zbog njihove strucnosti i pozivaju na takve emisije. SVI bez razlike, ukljucujuti i Natasu Miljkovic, koja je mozda i najgora od svih, stavljaju svoju licnost ispred gostiju. Oni dozvoljavaju sebi da ih prekidaju u pola recenice, davajuci svoje nestrucno i amatersko misljenje, smetaju strucnjake u iznosenju fakata i strucnosti zbog kojih su i pozvani u emisiju. MOLIM VAS da skrenete paznju voditeljima da oni nisu najvazniji u emisijama niti ikoga zivog ne interesuje njihov komentar i STRUCNOST po tim pitanjima o kojia je rec jer oni NISU veci strucnjaci od svojih gostiju.
  To je samo izraz nevaspitanosti, nedostatka kulture u razgovoru i nevaspitanje koje je toliko jako izrazeno da mi jednostavno ne dozoljaaa da nastavim gledanje emisije sa vrlo ceso zanimljivim temama. Molim vas da mi odgovorite sta mislite po tom pitanju jer to nije mala stvar da vi poverite jednu sigurno skupu emisiju nekom amateru koji upropasti sve zato sto je nametljiv i nevaspitan. Jos nesto, u studiju to mozda i nije tako strasno ako gost i voditelj pricaju u isto vreme, ali na televiziji to je katastrofa jer gledaoci ne mogu da obrate paznju na govornika koji ih vise interesuje nego cuju sve u jedan trenutak i to dovodi do konfuzije. VODITELJ TREBA DA CUTI I PUSTI GOSTA DA KAZE SVOJE MISLJENJE DO KRAJA i onda moze eventualno da prica SVOJE MUDROSTI i postavlja pitanja koja uglavnom nemaju veze sa temom ili dotadasnjem izlaganju gosta.
  Znam da ovo mozda ne smeta nekome ali meni i svim mojim poznanicima strasno smeta i dokle god vasi voditelji pokazuju svoje nevaspitanje i nekulture, ja i jos mnogo njih nece gledati iritativne emisije vaseg programa. Emisija KLJUC od 22 septmbra je bila mozda najgora u tom pogledu jer visoki strucnjaci fizike jednostavno nisu bili u mogucnosti da nam lepo i bez prekidanja objasne sistem rada eksceleratora od tupavog opadanja voditeljke koja ocigledno nema veze sa fizikom a koja nije mogla da drzi usta zatvorena ni dva minuta to me je dovelo do besa i odluke da vam ovo pismo posaljem.
  U nadi da cete preduzeti nesto u toj vezi, zahvaljujem vam sa za vase vreme sto ste ovo procitali.