Mrzim i ja Vas …

Čini mi se da dogadjanja na političkoj sceni pogotovo u predizbornim kampanjama izmiču kontroli.

Slušam, čitam i trudim se da shvatim. kuku meni
Odavno sam (čini mi se) uspeo sebe da obuzdam po pitanju politike pa u istu nikako ne zalazim kao u zloglasnu burekdžijnicu ili kafanu. Šta znam – prevencija je zakon, ali gledam šta se dešava pa reko’ ajde da pitam. KO pita ne skita.
Nadam se da nećete zameriti mom posprdnom prilazu u pisanju ali iako smatram problem veoma ozbiljnim, najpriličnije mi je da to uradim baš tako.
Neću pisanije razvući biću baš kratak – ko više ima živaca da čita više par redaka.

Radi se o naime pormovisanju(tačnije predstavljanju-jer promocije i nije baš najovoljnije reč za to) i medjustranačkim obračunima, ouči, pred, posle, iza i nažalost sa strane svakojakih nekakvih izbora kojih je toliko bilo u poslednjem periodu da to više nema ni veze ali ni trunku ukusa i opravdanja.

Nekad beše pravilo- sećam se k’o danas, da onaj prvi izadje pa kaže to i to, pa onda izadje onaj drugi pa kaže ono i ono ali kaže i šta ovome predjašnjem zamera i kako bi on to – ne daj bože da postanu izabrani. Sve se lepo završi i mi koga god da izabermeo najebemo ko žuti.

Sada vidim da su pravila drugojačija. Jedan izadje pa kaže kako on recimo ima najbolju nameru da sve uradi kako treba ali to zavisi od toga koliko će komšinica dugo ostati u vešeraju, ili koliko će dugo padati kiša ili na kraju koliko će na sve to uticati duga i hladna zima… ili vrelo leto i t d.
Posle toga na svcenu izadje ona drugi koji ne misli tako jer svom napaćenom narodu i biračima želi sve najbolje – ukoliko sebe izostavi iz cele priče naravno, pa priča, priča priča i sve što zna da kaže da onaj drugi nije pravu izbor jer jednostavno je to tako i tačka. Prosipa mržnju iščeprkava mu sve i svašta iz bliske ili dalje prošlosti ide toliko nisko da nosom pobriše pola patosa po studiju u kojem se sve to dešava i sve što uspe da demostrira je mržnja mržnja i samo mržnja.

Bio sam do skora sklon tome da milsim kako uvek isti prosipaju mržnju i medjutim ni tu više nema pravila. Sada svi mrze i to je samo po sebi normalno.
Za razliku od onog nesretnika koji je barem imao stila i lepo lagao i narod i svoje protivnike danas imamo sasvim jasnu situaciju u kojoj nam i ovaj i onaj jasno svojim postupcima kažu:
„Mrzim i ja vas“ …

Pitanje glasi:
„Oćemo li se uzeti u pamet i rasterati svu tu bandu, prihvatiti se posla i odgovornosti a politiku zaboraviti jer nam je ionako vode drugi.“

Jedan komentar

 • darko

  18. februar 2008. at 01:32

  Uzeti u pamet?- Nemamo za šta „da se uzmemo“.
  Rasterati bandu?- Ne oni su „nedodirljivi“ a pogotovo „nevidljivi“.
  Prihvatiti se posla i odgovornosti?- Mora da si i ti prijatelj „Laze Lazarevića“.
  Zaboraviti politiku?- Ma ne diraj nam u najsvetije tekovine.