“Monetarna odbrana” -(princip 6 šoljica)

Gospodin Dinkić  danas za Građanski list:

“Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da je naš bankarski sistem, uprkos razmerama ekonomske krize s kojom se svet danas suočava i od koje ni Srbija nije pošteđena, uspeo da se odbrani od prvog talasa krize i da su “sada izazovi koje ona donosi uglavnom usmereni ka privredi”.”

Znači mi smo se odbranili i odoleli – čemu? i verovatno ne živimo na  planeti Zemlji već po njegovom tumačenju na nekoj dalekoj na udaljenoj Galaksiji. Na stranu što svi pametni i dokazani ekonomsiti sveta pričaju sasvim suprotno kad on kaže da smo uspeli i da:

“– Neće biti lako, ali ako budemo mudri, uveren sam da bi Srbija na srednji rok mogla izvući i neku korist iz ove situacije, na primer, da s preseljenjem nekih industrija, poput industrije auto-delova, iz drugih manje konkurentnih zemalja, upumpa znatna sredstva u proizvodni sektor – rekao je Dinkić. On je istakao kako ne postoji opasnost da, zbog finansijske krize, planovi za Koridor 10 budu revidirani, a a rokovi za završetak produženi, jer “pare neće biti problem”.”

… mora mu se verovati … I još je ponešto mudro saopštio naš Mlađa uveren i sam u to što priča a mene sve to neodoljivo podseće na obraćanje pokojnog Slobodana Miloševića  po okončanju NATO agresije. Mislim naravno na ono obraćanje u kome nam je saopštio da smo pobedili …

Ne znam šta vi kažete na to? Ja više ni slova. Dosta je bilo. Mlađo kupi onih svojih 6 šoljica i idi.