Mobilna telefonanija

Narod naivan, dozvoljava da im bahati kapitalisti šibicarskim trikovima skidaju kožu s leđa

Piše: Rambo Amadeus / Politika / Pogledi sa strane

Ako se neko dvoumi čije usluge da koristi od moguća tri mobilna operatera, nema potrebe da lomi glavu, potpuno je svejedno.
Svuda koriste iste trikove da vas privuku, zanosne manekenke na idiličnim bilbordima nude vam skupe mobilne aparate za samo jedan dinar ne bi li vas nekako navukli da potpišete ugovor. Dok gledate u onaj divni, sjajni aparat koji ste dobili samo za dinar, teško da se možete skoncentrisati na dosadno, suvoparno štivo koje je neobično sitnim slovima napisano u vašem ugovoru.

rambo-amadeus.jpgBukvalno date dinar da uđete u kolo, ali izlaska iz kola nema, morate puuuuuuuno da platite ne bi li se nekako oslobodili gramzivih kandži operatera.
Agencija za zaštitu potrošača ćuti, baveći se gorim problemima, zatrovanom ili genetski mutiranom hranom, količinom pesticida u mlijeku i voću, ovo prosto ne stiže na red.
Pri tom, cijene usluga mobilne telefonije u Srbiji su nekoliko puta veće nego u prebogatoj Evropi. Vlasnici mreža ovdje zarađuju stotine miliona eura, naravno opet preko grbače poslovično neoprezne sirotinje.
Unesrećen užasno velikim računima, koje sam dobijao u MTS-u, naivno pomislih da je konkurencija bolja.

 

Ove godine mi je stiglo nekoliko astronomskih računa, na kraju sam bio prinuđen da odem kod konkurencije.
Ponovim grešku i uzmem postpejd u Telenoru, odlučim se za telefon i paket koji obećava profesionalno baratanje Internetom prateći korak tehnološkog napretka.
Međutim, internet-mreža je toliko spora da je neupotrebljiva. Nezadovoljan, pokušam da zamjenim paket, međutim, to se ispostavi težim problemom nego što sam pretpostavio.
Može, ali uz doplatu! Hoću da raskinem ugovor, može, ali da platim oko 1.200 eura dvogodišnju predviđenu potrošnju.
Sad treba da plaćam dvije godine svaki mjesec po 4.000 dinara, jer sam mislio da će mi se taj paket isplatiti, ali eto radilo se o prevari.
Skupi, glomazni telefon koji mi uvališe „ispod cijene” s indignacijom koji su odbili da zbog njegove nefunkcionalnosti prime nazad završio je u mutno Dunavo. Barem neka satisfakcija…

 

Uđem u VIP prije neki dan, a tamo ista fora, nude vam mobilni za dinar… I oni zovu pošto-poto da uđete u njihovo kolo.
Narod naivan, dozvoljava da im bahati kapitalisti šibicarskim trikovima skidaju kožu s leđa.
Narodna vlast za to vrijeme dramatizuje politički ambijent, da narod slučajno ne bi počeo da misli o sebi, svom životu, svom standardu i o tome ko ih sve krade i na koji način.
Naravoučenije, ako već morate da imate mobilni telefon, kupite jeftin aparat za keš i ostanite u pripejdu po svaku cijenu! Tako ćete onemogućiti elegantnim šibicarima da vam dublje zavlače ruku u džep.
Ne zaboravite, njihove vile, jahte, bazeni, skupe ljubavnice, dijamanti, bunde, roleksi i ostala bogataška preseravanja kupuju se od vaših para.

 

Živjeli drugovi!

 

Rambo Amadeus
[objavljeno: 04/03/2008]