Medvedevljev podsetnik

Voja Žanetić 17.10.2009  Večernje novosti

08.00
Poleteti prema Srbiji. Pre leta javiti Putinu da polećem.

10.00.
Pogledati pre sletanja nebo nad Beogradom, a zbog podsećanja da su tim nebom 1944. godine leteli naši avioni, a 1999. godine nisu. U razgovorima sa domaćinima jako isticati prvi datum, da se neko ne bi setio drugog.
Potom pogledati na zemlju. Ako se odozdo čuju trube, to je ili saobraćaj blokiran zbog našeg dolaska ili je koncert 100 trubača počeo nešto ranije. Ako se odozdo ne čuju psovke i pitanje “Je l’ opet onaj Bajden?”, onda je ipak koncert.
Po sletanju javiti Putinu da sam sleteo. Ako se ne raduje, to je zato što ima puno posla.

11.00
(koristiti tablicu množenja ambasadora Konuzina)
“Pri upoznavanju sa domaćinima obratiti pažnju da ima nekoliko Srbija: i oni koji više i oni koji manje vole Ruse, što čini dve bazične grupe, dele se i na evroskeptike i na evroentuzijaste. Znači dva se množi sa dva. Sve četiri grupe potom množe se sa dva, da bi uneli i podelu na one koji misle da je Beograd oslobođen 1944. i one koji misle da su naši pomogli Titu da ga okupira. Potom prethodni rezultat pomnožiti sa 5, da bi se uračunala pozicija i opozicija, pozicija koja povremeno prelazi u opoziciju, opozicija koja povremeno prelazi u poziciju, kao i oni koji se ne snalaze u svemu prethodno navedenom. Taj dobijeni rezultat se potom množi sa tri, da bi dodali centraliste, regionaliste i autonomaše…
Da bi izbegli ovo silno množenje, imate tih milijardu dolara što ste ih doneli, pa ih podelite već na početku.”
Javiti Konuzinu da javi Putinu jesam li se dobro snašao u ovoj matematici.

14.00
Otići na ručak sa prethodno odabranim predstavnicima vlasti. Proveriti da restoran nije u blizini stadiona, te da nema neka međunarodna fudbalska utakmica. Ako je ovo prethodno
navedeno slučaj, ne prihvatiti šampanjac. U slučaju da se ponuđeni šampanjac prihvati, izbegavati fotoaparate i televizijske kamere. Gledati gde je ministar unutrašnjih poslova, on je to već izvežbao, a izbegavati nazdravljanje sa Predsednikom, on obožava da se slika.
Ako je piće ipak dozvoljeno, ponuditi domaćine nečim jačim, te iskoristiti novonastalu situaciju za dogovaranje novih poslovnih aranžmana. Potpisivati pre no što padnu pod sto. Takođe proveriti i šta je naša strana potpisala, da ne prođemo kao sa NIS-om.
Javiti se Putinu, čisto onako.

18.00
Otići na sastanak sa opozicijom. Voditi računa da ovde postoje tri opozicije. Jednu pomažu Amerikanci, drugu mi, a pojavili su se i novi, koji se grebu i od nas i od Amera. Da se utvrdi ko je ko, najbolje je postavljati trik-pitanja o Šešelju. Oni koji budu sve znali a pri tom se raduju što ih pitamo, ti su najviše naši. Samo ne smeju i oni to da znaju.
Kad se sastanak završi, neće biti potrebe da se javljam Putinu, jer će to neko od prisutnih sigurno već učiniti sam.

20:00
Otići na Svečanu Akademiju povodom Dana Oslobođenja Beograda. Prethodno položiti venac na Groblju oslobodilaca Beograda. Ako to nije moguće učiniti, ostaviti venac kod jednog od mnogobrojnih majstora koji na brzinu uređuju groblje i još nisu završili, jerbo su počeli tek pre koji dan, u tri smene, udarnički. U slučaju da ima još dosta do kraja radova, slagati domaćine da ću uskoro doći opet.
Javiti Putinu, da zna i on da slaže, ako ga pitaju.

22.00
Kraj posete. Pri polasku na aerodrom proći kroz Bulevar Crvene armije, pa preko ulice Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova, do Maršala Birjuzova i onda prva leva, pa opet leva, leva…
I dok ne nađem ovaj put, Putinu se, ovog puta, neću ni javljati.