Koncert za Dajanu

Princ Vilijam, stariji sin princeze Dajane, nastradale u saobraćajnoj nesreći 1997. godine, izjavio je da se nada da će večerašnji koncert biti održan u njenu čast, ućutkati kritičare njegove majke.Vilijam i Hari organizuju na stadionu Vembli na dan kada bi njihova majka napunila 46 godina, očekuje se preko 60.000 posetilaca.

dijana.jpg

U intervjuu Bi-Bi-Siju, Vilijam (24) je rekao da se nada da će koncert biti dogadjaj koji bi se njegovoj majci zaista dopao.
„Smatrali smo da je taj koncert najbolji način da se ljudi sete svih dobrih stvari u vezi sa njom, jer ona nije ovde i ne može da se brani kada je kritikuju. Za nas to je najbolji način da tu poruku pošaljemo ljudima“, rekao je princ Vilijam, drugi na listi naslednika britanske krune.Sve što je radila dolazilo je iz srca, rekao je Vilijam, ističući da je princeza Dajana volela da brine o ljudima i da im pomaže.

Koncert će i pored otežanih okolnosti zbog nekoliko podmetnutih -ali srećom otkrivenih bombi u poslednjih nekoliko dana ipak biti održan.