Koncert Leni Kravica u „Beogradskoj areni“ 24. jula

Američki rok’ n’ rol muzičar Leni Kravic (Lenny Kravitz) održaće koncert u „Beogradskoj areni“ 24. jula u okviru svoje svetske turneje „Lav revolušn“ („Love Revolution“), a kao predgrupa nastupiće naš rok bend „Neverne bebe“, najavljeno je danas u Međunarodnom pres centru Tanjuga
Direktor producentske kuće „Lupa promoušn“ Vladimir Ivanković je na konferenciji za novinare rekao da „sve pripreme teku u najboljem redu i da nije bilo nikakvih posebnih zahteva, jer je Kravic poznat po tome što sve nosi sa sobom“.

Prema njegovim rečima, ekipa dovozi osam šlepera scenske opreme, a pošto je za promenu seta potrebno više vremena predgrupa će nastupiti u 19.30, a Kravic u 21 cas.

Ivanković je najavio da će ovo biti „pravi spektakl, najveći u ‘Areni’ ako ne računamo ‘Evroviziju'“.

Milan Đurđević iz „Nevernih beba“ je naglasio da je „Kravic jedan od pet umetnika u svetu koji ima poseban doživljaj rok muzike, spajajući emocije i energiju i konačno će ‘Beogradska arena’ biti puna“.

„Za nas je zadovoljstvio što nas je njegov menadžer odabrao da budemo predgrupa, jer upravo pokušavamo da dodirnemo nijanse onoga što Kravic radi“, istakao je Đurđević.

Kravic će na beogradskom koncertu predstaviti svoj novi, osmi po redu, album „It iz tajm for lav revolušn“ („It is Time for a Love Revolution“) koji je izdao u februaru ove godine, a publika može da očekuje i stare hitove, poput „Amerikan vuman“, „Beliv in mi“, „Ar ju gona go maj vej“, „Kent get ju of maj majnd“…

Kravic je veliki uspeh postigao svojim trećim albumom „Ar ju gona go maj vej“ („Are You Gonna Go My Way“) koji je izdao 1993. godine, a naslovna numera je dospela na prvo mesto britanske top liste.

Dve godine kasnije snimio je album „Srks“ („Circus“), sledili su „5“, „Baptist“ i poslednji album koji promoviše na turneji započetoj početkom ove godine u Americi.

Kod nas dolazi iz Budimpešte, a očekuju ga gostovanja u Bukureštu, Sofiji, Istanbulu, Atini, Ohridu, Budvi, Zadru…

Karte za beogradski koncert koštaju od 2.000 do 12.000 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Bilet servisa, Eventima i kol centra „Beogradske arene“.

Ivanković je ovom prilikom najavio nastup legendarne grupe „Kvin“ sa Pol Rodžersom za 29. oktobar i dodao da očekuju potvrdu gostovanja Alisa Kupera početkom decembra.

Press  ONLINE / Tanjug