Ko, koga, zašto, gde i čime?

Au …. što sam se naslušao ovih dana svega i svečega. Naravno politika je u pitanju. Ubiše me patriotske priče, junaci, heroji, novinari bez dlake na jeziku i pogovo granica. Sloboda izražavanja, medija. Sloboda na sopstveno mišljenje i gledanje reprize od prve reprize.
Pametni su svuda oko nas, doduše neki nisu baš informisani o svemu, ali to nije problem u njihovoj borbi za dobrobit gradjana našeg napaćenog grada. Uz sve to, kao jagoda na šlagu, videli smo i jednu divnu bajku. Ja se bar ponadah da su oni buntovnici iz bajke stvarno tu negde medju nama, i da će uzeti stvar u svoje ruke, pa da večno živimo u miru i spokoju…

Oni koji nisu bili u bajci imali su svoje solo nastupe. Sve je super ali vruć krompir neka uzme neko drugi a mi ćemo, pošto smo mnogo pametni, da ga preuzmemo kad se dobro ohladi i kad budemo sigurni da nećemo izgoreti naše, teškim radom namučene ručice.

A nakon današnje „sednice“ (ako se to tako zove) mogu samo da zaključim:
„.. toliko o patriotskim udruženim, demokratskim snagama koje hoće da smene zlo koje nanosi štetu gradjanima Bora i da uzmu stvar u svoje ruke. Ovo je bila prilika ako su imali slogu, dogovor i većinu. A zašto nisu? Mogu samo da zaključim da nemaju „ono iz vokabulara“ ili nisu sposobni..“
Odgovor na naslov je prost: Oni, nas, zato što ih bole djoka, svuda i nama samima!

I ne mogu a da ne primetim, da je ovaj naš „tata na opštinu“ jedina budala i nestretnik koji kako-tako nešto gura. Istina zna da „laje“ i „brkne tamo gde ne treba“, nekad i preterano, ali oće da „stane na crtu“. A ako je bitno šta ja mislim – Ja to više cenim nego ovu bezveznu filozofiju i foliranje.
Dzafer