Ko je (B)lud

Auor: Darko Lađević

Kao i svakom, i u moj mozak se uvukla politika. Sad ide ona čuvena rečenica: “Nisam član ni jedne partije!” Jes. Fut malo. Svi smo mi nečiji članovi, a da to pojma nemamo. Ja sam evo na primer član, doduše ne partije, ali da – grupe gradjana. GG SLRDS (Grupa Gologuzana Socijalno Liberano Radikalno Demokratske Srbije). Ima nas najviše a i to pojma nemamo.

Bludne radnje nad našim mozgovima, već ulaze u seriju. Hleba malo nedostaje. O drugim blagodetima integrisanog i demokratskog bivljenja, da i ne govorim. Medjutim, bar seksa imamo dovoljno. Jebu nas svaki dan. I to veoma maštovito, i nikad nam nije dosadno. Baš kao u definiciji. Seks treba da bude maštovit da bi bio dobar. I onda se partneri dugo dugo … ono (jel’ sam malo preterao?). Aha dobro.

Sve bi bilo u redu da se ne postavlja pitanje: Ko je taj veliki i glavni mister Blud? Evo na primer u našem malom napaćenom gradu, VD Bludova ima puno. Prosto čovek ne zna kome da se namesti, i da mu ga “svirne”, sve u želji da toliko željenom dozom. Efekat je nenadjebiv. Ne skida se osmeh sa lica – danima. I noćima. Šetamo nasmejani ulicom sa nekoliko dinara u džepu. Treba da sačekamo još malo i taj džeparac će biti veliko bogatstvo. Doduše već jeste, ali kako će dinar još više da tuče sve svetske valute treba sačekati. U našem malom gradu, naravno svako ima dobar džeparac, i jednostavno toliko miran i bezbrižan život, treba učiniti zanimljivijim i dinamičnijim. E, zato imamo Sistem Velikog Bluda. Najnoviji dogadjaji to i pokazuju. Komentari su već poznati i da se ne ponavljam. Sve mi je jasno. Samo nije jedna mala sitnica. Evo pre neki dan su snage reda opet intervenisale u najaktuelnijem JP u Boru. Onaj ugroženi što se uplašio “pušenja” i samim tim i za svoj život, sada nasrće na novinare, odn. sindikalce. Kada nisu uspeli da ga sklone (sindikalca) “po starom razradjenom” receptu, kreće hajka. Krenuo čovek da se bije. I čudi me da to nije objavio na sva zvona, ili je možda opet dobio ponudu za pušenje.To ne verujem, ali verujem da će ga dobro ispušiti i on ona njegova cela ekipa. Biće to Global Sucking, al’ opet ostaje pitanje. Ko je taj Veliki Blud koji tako dobro drži ceo sistem pod kontrolom i kontroliše pušenje.

Ko će kome. Kada i zašto i kada će sve biti objavljeno. Malo aktuelnosti, malo pušenja, malo plaćanja članarine, malo ugrožavanja, malo mama, malo manje tata, malo fono izveštaji, sve uvijeno u divan rolat. A mi (iz napomenute GG) gutamo, i gutamo … A treba, i možemo to sve da rešimo vrlo brzo i prosto. Međutim i to, pojma nemamo.

E sad, možda je Blud – Robin Hud ili Roni Vud, svejedno. Bilo da je borac za pravdu i onaj koji zna dobro da svirne, plašim se da će nas sve ubaciti u globalnu mrežu pušenja.