Jedna od najava koncerata Tošeta Proeskog

PER ASPERA AD ASTRA
koncertno pozorišna produkcija
Cetvrtak, 25. januar 2007. 21:02

Toše Proeski pred Beograd: Imam tremu!

Makedonska pop zvezda i sigurno najbolji muški glas Balkana, Toše Proeski sprema se za najveći poduhvat u svojoj dosadašnjoj karijeri – osvajanje „Beogradske arene“14. februara.

Prepoznatljiv po brojnim hitovima brzog ritma, ali i predivnim baladama, Toše najavljuje da će za Dan zaljubljenih raznežiti ženska srca, koja će te večeri sigurno biti najbrojnija u velikoj beogradskoj dvorani.

„Nepunih mesec dana pred koncert, srce počinje da mi preskače na svaki minut. Shvatam da već imam tremu, jer ću nastupati u Beogradu posle pet godina, ali sam siguran da je to ona pozitivna trema i da ću publici prirediti nezaboravno uživanje“, rekao je za „Press“ Toše Proeski.

On dodaje da očekuje da će ga Beogradjanke gadjati brushalterima i medvedićima.

„Ne znam zašto me gadjaju slatkim plišanim medvedićima, ali to me prati na bukvalno svakom koncertu koji sam imao u karijeri. Pokušavao sam da shvatim simboliku tog bombardovanja. Najpre sam pomislio da mi poručuju kako sam debeo kao medved i da bi trebalo da smršam, ali ja zaista nemam tih problema. Zato me to zbunjuje, ali zabavno je i, moram priznati, originalno. Više mi prijaju bombe u vidu donjeg veša“, rekao je Toše.

Njega će na koncertu pratiti orkestar makedonske filharmonije, a kao specijalni gosti pojaviće se italijanska megazvezda Djana Nanini i dirigent Vil Melon.

biografija Tose Proeski uzivo u Beogradskoj Areni!
Tose Proeski jedan od najboljih makedonskih vokala svih vremena, rodjen je 25. Januara 1981.god u Prilepu. Svoju sklonost ka muzici pokazao je jos kao mali, ucestvovajuci na decijem festivalu “Zlatno slavejce” u Skoplju. 1999. godine Tose Proeski i “Avalon produkcija“ potpisuju ekskluzivan ugovor za saradnju i iste godine 15.Maja izlazi njegov prvi CD. I od tada njegova karijera ide samo uzlaznom putanjom.
( www.toseproeski-music.com )

Toše Proeski 14. februara u Areni
Izvor: Glas javnosti

Mlada makedonska pop zvezda Toše Proeski posle nekoliko godina ponovo peva u Beogradu. I, naravno, koncert je zakazan u beogradskoj Areni za 14. februar za Dan zaljubljenih (20 sati).

Toše se, kako je izjavio na konferenciji za novinare na kojoj je najavio da sprema spektakl sa još 120 ljudi na sceni, nada da će ponoviti ugođaj od pre četiri-pet godina u Centru „Sava“.

Sa Proeskim će, kako je objasnio, nastupiti i Makedonski simfonijski orkestar, folklorna grupa iz Makedonije „Tanec“ i popularna italijanska pevačica Đana Nanini, sa kojom je Proeski nedavno snimio duet. Karte za koncert po ceni od 1.000, 1.200, 1.500 i 3.000 dinara već su puštene u prodaju, a do sada je prema rečima Ganeta Pecikoze, organizatora prodato bezmalo dva Centra „Sava“.
– Biće to baš spektakl, ozbiljno se spremam za predstojeći koncert i brojim tih petnaestak dana do nastupa kao u vojsci – rekao je Proeski pokušavajući da objasni pozitivnu tremu koju ima pred koncert u Areni.

>> galerija slika

IZVOR

3 Komentara