Internet rat Slovenaca i Hrvata

Komšijska sporenja na „Jutjubu“

youtube_v.jpg

„Zdravo! Ja sam iziritirani Slovenac i hteo bih da vam kažem zbog čega je Hrvatska nerazvijena zemlja koja je dobra samo u krađi teritorije i zašto bi joj trebalo zabraniti ulazak u EU.“

Video-snimak sa ovakvim početkom odnedavno je moguće pogledati na najpopularnijem video-sajtu na svetu „Jutjub“. Veruje se da je njegov autor Slovenac koji je hteo sa svetom da podeli gorčinu zbog hrvatsko-slovenačkog sukoba oko granice u Piranskom zalivu. U snimku se posle uvodne poruke vide mape dela obale u severnom Jadranu, u kojima se vidi kako se slovenačka teritorija smanjivala tokom vremena.
„Zbog čega zemlji koja ima 1.000 kilometara obale smeta komad od preko nešto više od 46 kilometara, koliko ima susedna, manja zemlja?“, pita se autor snimka.
Ogorčeni Slovenac je još i pozvao lidere EU da nipošto ne dozvole da Hrvatska uđe u Uniju i da pre Hrvatske treba da pozovu Srbiju, Albaniju ili Makedoniju, koje su, kako kaže, „jednako zaostale zemlje, ali poštenije“.
„Te zemlje nisu kradljivci teritorije. Osim Srbije, naravno, zbog Kosova“, zaključio je on. Na istom sajtu se odmah pojavio i hrvatski odgovor. Takođe anonimni autor je objasnio da je Hrvatska „nerazvijena“ zbog toga što se u njoj vodio rat pet godina (devedesetih), a u Sloveniji svega nekoliko dana, dok se ostalo vreme Slovenija „nesmetano razvijala“.

Autor: N. B. | 24.08.2007 – 08:19

BLIC ONLINE