I Henks i De Niro brane Kosovo

Pored holivudskih zvezda Džordža Klunija, Šeron Stoun, Ričarda Gira i Šona Konerija u kampanju odbrane Kosmeta uključiće se i Tom Henks, Majkl Daglas, Robert de Niro i Džoni Dep.borskyONLINE.jpg

Kako saznaje „Press“, uključivanje holivudskih zvezda u kampanju odbrane Kosmeta u granicama Srbije jeste rezultat delovanja ozbiljnih lobista koje u SAD plaćaju srpska vlada i dijaspora.

„Glas jednog Klunija ili Henksa u Americi se više čuje i poštuje od glasa mnogih političara. Kada prosečan Amerikanac vidi da neki od najboljih i najpopularnijih holivudskih glumaca podržavaju srpsku stvar, on će o čitavom problemu početi drugačije da razmišlja“, kaže vašingtonski politički analitičar srpskog porekla Obrad Kesić.

Prema njegovim rečima, veoma je važno i to što je ova godina izborna u Americi, navodeći da i republikanci i demokrate paze na stav javnosti o aktuelnim pitanjima.

Glumac Tom Henks, inače direktni potomak Nensi Hens, majke bivšeg američkog predsednika Abrahama Linkolna, ubraja se u žestoke protivnike nezavisnosti Kosova. Višestruki oskarovac inače je promenio veru i postao pravoslavac 1988. godine, kada se oženio Ritom Vilson, koja je poreklom Grkinja.

Takodje, uključivanje Roberta de Nira u kampanju odbrane Kosmeta nije iznenadilo upućene, jer je on nedavno javno podržao i srpskog tenisera Novaka Djokovića i podsetio da je u mladosti proveo „lepe dane“ u Srbiji.

(MONDO)