Farma

Ovih dana čujem počinje, ako već nije nekakva nova tv zajebancija, rialiti šou, sentzacija nad senzacijama ili nešto slično pod nazivoma „Farma“ a  organizatori najavljuju učešće  sve samih faca iz krem društva. Političari, gradonačelnici, propali biznismeni, estradni i drugi umetnici a boga mi i umetnice i  ne znam ko sve još. Isto tako sam ukapir’o da je „Farma“ po svemu sudeći najmlađa sestra idiootske izmišljotine koja nosi naziv „Veliki brat“ i koja je iz meni sasvim nepoznatog razloga strahovito popularna, popularnija od svih pametnih i korisnih televizijskih emisija zajedno u polsednjih 50 godina.

Udarne vesti po novinama i web stranicama, gradskim portalima nisu vezane za aktuelnu situaciju, predstojeću grejnu sezonu, nakakvo korisno štivo ili sve gore uslove za života nego za početak ili najavu serijala „Farma“. Užasno, strašno, tragično i tužno je koliko smo naivni, jadni i nepopravljivo glupi. Ma samo da je neke zabave i da je džabe … gladovaćemo, smrzavati se ali „Farmu“ nećemo propuštati. Ma jebeš školski program, putopise, emisje o književnosti, svetskoj mitologiji, istoriji, geografiji ili slikarstvu, botanici i zoologiji. Kome to treba. Nama treba „Veliki brat“, „Farma“ i sve nešto tome slično što će nam i ovo malo pameti i razuma satrti do kraja.

Ne znam na koji način će se ekipa žrtvovati za naše dobro i zabavu kao i  pozamašnu sumu novca (100.000 Eura), šta će u stvari raditi i da li će se ponižavati do te mere terajuči nas da ih obožavamo, sažaljevamo… Posle nam verovatno neće biti jasno zašto su idoli našoj deci dupeglavaci, lezilebovići i ponavljači koji uglavnom ispunjavanju programe svih TV stanica, i nažalost dobar deo politčkog establišmenta  ali svakako želim javno da kažem da mi je te mizerije, odsustva ideja, kreativnosti dosta.

Gomila školovanih, spsobnih i uspešnih po ko zna koji put je manje važna i vredna od lokalnih secikesa, kafanskih pevaljki i probisveta svih kalibara pa onda i nije čudo što živimo tako kako živimo i što je sistem vrednosti ozbiljno poremećen.

Sve to naravno dolazi nam iz Evrope, pa kad je njima to super šta mi ima tu nešto da filozofiramo i večito idemo mimo drugih. Poštovana publiko zaboravite da imate svoj mozak, svoje ime i bilo kakve svoje stavove, priključite se na kolektivno zaglupljivanje najkreativnijeg i najsposobnijeg naroda na Svetu gledajte „rialiti šou programe“ i svi će problemi biti mali i nevažni.

Nek’ nam je Bog na pomoći.

Jedan komentar