Etno festival istočne Srbije

Kladovo – Nastupom muzičkog ansambla Vojske Jugoslavije  publici u kladovskoj tvrđavi Fetislam kao i nastupom Jadranke Jovanović, Vasilisae, Bore Dugića, Izvorinke Milošević, je u Kladovu je počeo 3. Etno festival istočne Srbije. Nastavljen je koncertom Željka Joksimovića i nastupima gostiju iz  Rumunije. Muzičkom programu prethodili su tradicionalni Dani dijaspore koji se ove godine odvijaju pod nazivom „Moj zavičaj“.


U  selu negotinske opštine Samarinovcu, Dani dijaspore okupili su oko 300 naših ljudi koji žive i rade u inostranstvu, a slično je bilo i u Kladovu gde je bila i Milica Čubrilo, ministarka za dijasporu u Vladi Srbije od koje se čulo da će ovo Ministarstvo s našim ljudima u rasejanju negovati partnerski odnos u prepoznavanju zajedničkog interesa.
Ovogodišnji Etno festival treba da promoviše Kladovo i čitav region prezentacijom prirodnih, kulturnih i turističkih potencijala. Organizator je nastojao da se Etno festival istočne Srbije nađe u kalendaru značajnih kulturnih manifestacija u Srbiji,  i postane zanimljiva destinacija turista iz zemlje i inostranstva.