E moj prezidente …

Moj blogerski dan je počeo, obilaskom stalnih i nezaobilaznih destinacija, onako „preko oka“, ali sa dovoljno pažnje da mi nije promaklo ko nas svakodnevno edukuje i promoviše, o kome svi misle lepo čak i kad misle ružno,  ko je najvredniji u objavljivanju onih najboljih među nama, vama i njima. Nisam mogao a da ne pročitam o širokom spektru primene tablet-računara u školstvu susednih država, a primetio sam i negde na tviteru interesantnu izjavu da: “ s obzirom gde je sve nalepljen  #kizaapruvd teško da može da bude uticajan“, pa se malo zabrinuh, ne toliko zbog totalno pogrešno protumačenog heštaga, već zbog  izjave koja nikako ne ide uz današnji nedeljni opušteni i usporeni ritam, (ne ulazeći kada je zapravo objavljena, ja videh danas, na onom neuticajnom sajtu).

Ti svi natjecaji u uticajnosti i ostale kerefeke ni nedeljom nam ne daju mira. Prijao mi je recimo tekstić u kojem @rastco94 i @milosdjajic tamburaju o stilovima u izbornim kampanjama i predstojećim izborima koji je doduše već bajat, jer je od juče, ali je lepo pročitati procenu u kom su odnosu VDV i online kampanja. Prijala mi je izuzetno i reklama za lokalnu teretanu na FB koja je odrađena svetski, uz to slatko nasmejala i podsetila na … nešto. 🙂

Sasvim pristojno raspoložen sam došao do reprize reprizine reprize Otpisanih na javnom servisu koju redovno gledam zbog one „nalepnice“ u pauzi za reklame, na kojoj piše da je je to najgledanija serija svih vremena koju nam, jel’te naš dragi javni servis predstavlja, pa kud svi turci …

Taman sam hteo da pogasim sve tv prijemnike u stanu kad odjednom iz jednog iskoči zajapureni Goran Bregović u plavim plesnim cipelicama na glavnoj bini Guče koji na čistom španskom napuši našeg predsednika u komponiziciji „Prezidente i prezidente“ pa ostadoh na kratko tu. Nevereovatno, koliko je ljudi skakalo ispred Bregovića i njegovog orkestra za svadbe i sahrane, po prašini i nesnosnoj vrućini, ali majstor je majstor pa smo u direktnom prenosu čuli i malo srpske erotike kroz legendarnu „Garu“, pesme o Evropi i kurvama uz redovan repertoar velikog šoumena koji nikad nije došao u Guču za siću, ali nikad nije ni razočarao.

Ništa posebno, eto,  malo sam gledao i vesti danas ali ne znam koju bih vam rekao kao udarnu. Pesma predsedniku sa završnoh koncerta u Gući  je ipak vest dana.

 

Jedan komentar