Družina „zaslužnih lešinara“

Dugogodišnja opčinjenost fudbalom i dogadjanjima oko fudbala, pogotovo kad su u pitanju družna koja to prati i igre naše reprezentacije morala je jednom biti okončana.

Razočaran definitivno i nepovratno, posle nekoliko dana totalnog očajanja posle „argentinske šestice“ spremam se za sutrašnji okršaj protiv Obale Slonovače miran i ubedjen u još jedan „časan“ poraz od bolje ekipe. Možda je poštenije reći da ću biti na strani momaka, koji jesu izgubili oba meča ali su pokazali odličnu igru, fenomenalnu tehniku i veliku borbenost.

Gledajući igru koju su pokazale Ekuador, Gana, Koreja, Trinidad i Tobago i Obala slonovače i znajući da su oni fudbal počeli da igraju tek u poslednjih desetak godina ne ostaje mi ništa drugo nego da konstatujem da je naš fudbal odavno prestao da postoji kao sport i nadmetanje a da je ovo što je ostalo ,sramna rezultanta ponašanja šačice iskompleksiranih i sujetnih ex-zvezda koje su stekle svoje bogatstvo pikajući loptu po celom svetu a onda se vratili u opanke i svoja seoska razmišljanja i snagom novca zaseli na neke pozicije odakle zaseravaju sve što je vredno i važno u našoj fudbalskoj organizaciji koja kao i uvek obiluje odličnim talentovanim fudbalerima i uspešnim strulnjacima.

Tako se i desio krah, jer selektor je pomislio da je došlo neko normalno vreme u kojem se, kad se poziva igrač, poziva fudbaler a ne sin, brat ili komšija, na šte je uvrdjeni i medijske pažnje željni predsednik FSJ koji „od detinjstvo voli da jede butane paprike“ brže bolje istrčao pred kamere i popljuvao selektora i njegovog sina, verovatno zato što on nije po tom pitanju bio konsultovan, pa mu je ovaj onako lepo i tiho, što bi rek’o Radovan III „izvečeri“ zavuko kajlu „do glasnijeh žica“ i postavio igru protiv Holandjana kao protiv tima slabovidnih penzionera a protiv Argentine kao da igramo sa preko 125 naoružanih terorista i…. šta se drugo moglo desiti.

Na kraju krajeva ako ste pratili utakmice i kadrove u kojima se vidi „naš bivši selektor“ i njegov apsolutno nezainteresovan izraz lica, sve Vam je moglo biti jasno. O Miloševiću, (fubaleru) Stankoviću, Kežmanu, ne bih ni reči … jednostavno bi im uzeo državljanstvo i zabranio ulazak u zemlju, pošto samo po svojom zastavom ne znaju kako treba igrati a gde god odu su zvezde…Sramota.

Kad je u pitanju finansijsko ulaganje u pokleklu Srbiju gde odavno vlada pravilo da se svaki dolar, euro ili običan kamen vraća trostruko, zbog uništene privrede i apsolutnog finansijskog bezzakonja i najjeftinije radne snage u ovom delu Sveta, onda sve znaju ne vodeći računa o patriotizmu i poštenju… prava družina „zaslužnih lešinara“