Dragi sugradjani, sretni Vam radikali

Sinoć se nisam osećao dobro. Pored poraza od Holandjana i nezaobilaznog zezanja mog paše (holanđanin iz Horn-a) goru vest od one o rezultatima glasanja, nisam mogao poželeti. Možda i nije bilo toliko vruće- kako mi se činilo ne znam, tek jedva sam disao.Prvo što sam pomislio da se radi o nekakvoj šali ali vest je bila jasna i potpuno poražavajuća. Izgubili smo sa duplo manjim brojem glasova. Možda sam krajičkom mozga i pomišljao na pobedu radikala ali ovo…ovo je ipak bilo previše.

Nisam više ni pratio utakmicu koju sam eto želeo da odgledam i čitavih pola sata nisam mogao da se povratim od informacije koju mi neko reče, da se pred domom kulture pevaju četničke pesme i po gradu čuju pucnji. Kroz glavu mi prodjoše slike vojnika rezervista u šlemovima i punoj ratnoj opremi, i prizori bombardovanja 1999, kada sam svog trogodišnjeg sina držao u naraučju obgrlivši mu rukom oba uha kako ne bi čuo baš u potpunosti tresak koji prouzrokuju bombe koje su padale po Boru i okolini. Posle tog prisećanja je ostala jedna praznina i nespreman da bilo šta prozborim skupio sam snage da na forumu čestitam pobednicima i poručim gradjanima da se ….. vesele, jer sada će sigurno imati razloga za veselje i to na jedan veoma orginalan i pro-evropski način uz „gusle ili harmoniku“ sa tonovima pesama iz junačke prošlosti……

U čitavom nizu komnetara i ocena uglavnom sam shvatio da odprilike svi znaju da je sve to jedna igra, ili bolje reći manevar stranaka koje sebe nazivaju demokratskim. Niz razloga i opravdanja na temu da su radikali ipak lakše promenjiva varijanta u dogledno vreme, mi se nikako nije svidela, i iako ne volim da komentarišem postupke političara profesionalaca moram reći da je procena skroz pogrešna i da je zavaravnjem naroda i miniranjem Darka i njegove kampanje uradjena jedna velika greška i nepravda. Darko je ipak pokazalo se velika pretnja gomili demokrata u nekoliko stranaka i to treba još jednom reći ali i pitati i pokret „5.oktobar“ i DS a i gradjane bora zašto je tako. Zašto nam je bilo teško da odemo i glasamo, zašto će u gradu sa preko 40.000 birača predsednik opštine biti radikal na osnovi 10.000 glasova,…Gde su ostali, ako izuzmemo grupu koja je dala svoj glas Darku, na čijoj su starani ako uopšte znaju šta se dešava u Boru.

Ne znam i ne mogu biti isključiv i preterano optimističan jer moguće da i bude nekog boljitka, ali to če biti veoma, veoma teško ostvarivo.

Dragi sugradjani sretni Vam radikali.