Crven tepih Caco – crven tepih joj Slaviceeee

Rekoh sebi da neću o politici, ali … Već sam pisao o tome da nema „junaka“ koji može išta pametno i novo reći, a nažalost i na bilo koji način popraviti, međutim ovaj crveni tepih danas, sa gardistima koji ni sami jadni nisu znali šta zapravo rade i kome salutiraju me je raspametio. Skroz. Čast zastavi i državnim obeležjima.

Prvo. Gospodine ministre vojni, u pravilu službe valjda još uvek piše koja je namena i svrha postojanja gardijske jedinice Republike Srbije. Ne znam gde ste danas videli, visokog gosta u zvaničnoj poseti, predsednika države u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, državni praznik ili potrebu da se postrojavanjem specijalnog gardijskog voda pozdravi datum ili oda počast manifestaciji od izuzetne važnosti za Republiku Srbiju ili njenu istoriju. Nešto se i ne sećam da je ikada garda postrojavana mimo ovih slučajeva.

Autor današnjeg kiča sa obeležjima palančke humoreske  je očigledno ili poludeo ili su ovi na vlasti toliko sigurni u svoju neoborivosti i moć pa od besa više ne znaju šta će. Nije im dovoljno što za 50 dinara mogu pojseti biftek u svom restoranu, gaziti ljude po Srbiji vozeći svoje i tuđe švallerke u šoping ili se iživljavati do besvesti za „bednu crkavicu“ -plus putni troškovi, nego im treba i crveni tepih.  Kome ste danas gospodo iz skupštinskog protokola pružili crveni tepih, kojim povodom i u koju svrhu. Skupocena odela, kostimi, cipelice od po „nekoliko kila“ eura i ekskluzivni komadi nakita prodefilovali su danas crvenim tepihom da nas još jednom podsete da smo govnari, pizde i idioti koji i ne zaslužuju bolje.

Dok se kriminalci baškare po najskupljim lokacijama u srcu Beograda, koje su legalno dobili i na njima izgradili milionske vile, a da to nikome nije bilo „ništa čudno“, BIA prati i pritvara one koji se nisu javili na sudske pozive ili su ukrali par stotina eura ili tepsiju bureka od muke i tuge. Dok nismo u stanju da otkrijemo gde nam je dupe a gde glava jer nema inflacije, ali zato ima privatizacije, i gladnih radnika koji sasvim sluđeni blokiraju pruge na kojima i kad bi moglo nešto da prođe prošlo bi verovatno preko njih. Dok se sa javnog servisa organizovano sprovodi pljačka suludog naroda uz najjadniju „jedinstvenu ponudu“ poslanicima prostiremo crveni tepih uz salutiranje elitnih jedinaca.

Ma želim samo da kažem da se stidim. Stvarno.

8 Komentara

 • Bedno piskaralo

  2. mart 2010. at 22:56

  Druze Borski, sedi 1!
  Nisi izucio metodologiju rada bagre – oni su najpre svu tu sprdnju s gardom i crvenim tepihom – falile su samo mlade partizanke da bacaju narcise, visibabe ili sta god sad cveta (ako uopste cveta ovde ista) pa da farsa bude potpuna / STAVIILI U ZAKON. bem li ga, ne cuh koji, ali voditelj na Tv-u vazno masuci glavom saopsti da je jelte, stvar legalna.

 • Milos

  3. mart 2010. at 06:12

  Dragi moji, zakon se zove Zakon o narodnoj Skupstini RS i prvi put je donesen. Hvala bogu te sam jucerasnji dan proveo u BL pa ovo nisam ni video…. sve u svemu mislim da se na taj nacin ne podize ugled Skupstini vec delima samih poslanika…. promasena prica….:(

 • Borsky

  3. mart 2010. at 07:20

  Tako je Miloše promašena i skupa priča. Verovatno bi trebalo očekivati u smislu donešenog zakona da će neko predložiti intoniranje državne himna pred kućnim pragom pri povratku sa odgovornog i ozbiljnog posla naših dragih odbornika.

 • Bedno piskaralo

  3. mart 2010. at 11:19

  hvala Milose, ja nisam cula kako se zove zakon, pretpostavila sam da je taj, ali nisam htela da lupam.
  Kada bi garda pomogla da pojedinci shvate ozbiljnije svoj posao, jos bi i bilo vajde, ali, zasto, o zasto mi se cini da je ovo jos jedna farsa?

 • Borsky

  3. mart 2010. at 12:43

  Stvarno nisam siguran da mogu da razumem mehanizme rada i delovanja vladajuće koalicije, skupštinskih službi i načela njihove po svemu sudeći neprirodne saradnje. Trebalo bi i tu jedan zakon. Onda predložiti da se i o uklanjanju tepiha i gardista šibne isto jedan, pa tako sve do pravilnog držanja, upotrebe i odlaganja toalet papira u skupštinskom toaletima.

  Osim par usamljenih slučajeva koji su osećali ushićenje, velika većina je u najboljem slučaju izbegla komentar. Moderator i koreograf prtokola se sigurno neće javiti, a i radio čovek po zakonu ali će tako bezimen ući u istoriju- to mu je sasvim pristojna nagrada.