Cenzus PARTY

„Ovo bijelo govno ne odustaje“, a mi u Boru ni ‘grtalicu nemamo. Iako su iz komunalnog preduzeća, kako javljaju mediji, isterali na ulice svu mehanizaciju pokazalo se da ta tri najsavremenija vozila kupljena sredstvima donatora iz 2004 godine nisu dovoljna da očiste glavnu a kamoli sve ulice prvog prioriteta. Da nevolja bude veća za tu modernu mehanizaciju nema više ni delova na tržištu – pa sam sklon da pomislim, mada ne bih da se zameram „uniji“ i Vladi RS, da smo ih zato i dobili džabe. Ne bih ni da diskutujem o ostalim javnim preduzećima i ustanovama ali možda je tako i bolje jer dešava se – svašta.

Pođem prema frižideru pa se setim da to i nije najpametniji potez. Šta ako i iz njega iskoče oni sa televizije sa nekom od aktuelnih tema od krucijalnog značaja za razvoj i primenu demokratije u nas. Šta ako i sa tog hladnog ali omiljenog lokaliteta prosečnog birača, agituju na neuki, neupućeni i nedovoljno edukovani narod i ostalu stoku, po politčkoj liniji a u smislu mogućih vanrednih izbora. Šta će mi to sve ranom zorom?

Zaobiđem frižider u širokom luku i zaglavim na kanalu TV B92. Super, pomislih dok su išle reklame malo opuštanja i baškarenja po krevetu ali kad se promidžbeni minut završi odnegde iskočiše, Miloš Aligrudić – DSS, Ivan Andrić – LDP, Suzana Grubješić – G17 plus, Branko Ružić – SPS. u reprizi sinoćne emisije Replika, za koju sam bio ubeđen da ne želim i da je neću gledati- ali …

Šta je realnost na političkoj pozornici Srbije je teško reći ali prijateljsko časkanje i po svemu sudeći rad na zajedničkom zadatku gostiju u studiju, a to su priprema terene za izbore, više nisu i ne mogu biti u bilo kakvoj vezi sa realnošču, barem ako mene pitate. Stavovi ZA i PROTIV me nisu ubedili u iskrenost iznešenih stavova- naprotiv, i sve više sam ubeđen da se začarani krug bez ikakvog rešenja  na vidiku  i napredka, nastavlja. Sve to oko izbora liči na priču u kojoj ragu od konja uporno dovodiš da se takmiči sa rasnim konjima a raga ko raga – uvek izgubi. Da li sam bio u pravu pre dve tri godine kad sam pozovao na govnjiva- motka party, ne znam ali Cenzus party još uvek traje i kako stvari stoje neće se skoro završiti. Račun će platiti narod uoči i za vreme samih izbora i to avansno (veči deo) a ostatak će plaćati sa kamatom i to na duži period.

Dok nam ne dođe iz dupeta u glavu i proći će dosta vremena ali će za početak neophodno biti da lociramo na sebi te delove tela. Pored njih biće potrebno i shvatiti da se popa može posetiti u Crkvi, sudiju u sudnici, pijanaca u kafani ali i da se sve važnije diskusije, nabavke, procene tržišta i političke situacije „rade“ na internetu a kako Gaga reče tu nema kokošijeg pamćenjenja, ni laži jer postoje nezamenljivi alati koje neki , na žalost požele aktiviraju dan ili dva pre izborne frke zaboravljajući da je internet medij medija, početak i kraj, uvod i zaključak, alfa i omega realnosti koja nažalost u sebi sadrži i glupost zvanu politika.

2 Komentara

  • verkic

    13. februar 2010. at 02:58

    Meni se sve čini da to lociranje pojedinih delova tela mnogo teško ide ovom našem narodu. Ne mogu da shvatim da zaista uvek padaju na istu foru, samo umesto sa Marka odu na Janka. Sve drugo isto.