BlogOpen – Bor (4 i 5 oktobar)

Juče sam rezervisao kartu (02.10) i raspitivao se o detaljima satnice BlogOPEN -a koji se ove godine održava u Boru na šta sam posebno ponosan. Zoran mi reče da je najveći deo posla odrađen i da  očekuju pun pogodak iako se ove godine sponzori baš i nisu posebno istakli. Interesovao sam se o mogučnostima i prvima nas posetilaca i mislim da ćemo ove godine imati bogatiji i za nijansu opušteniji (čitaj luđi) program i provod nego što su to prošle godine Bane, Deda sa ostalima iz borske delegacije imali u Novom sadu.

Bor, koji je u mnogočemu na samoj margini važnosti i interesovanja  prosečnog posmatrača ukoliko se ne bavi rudarstvom i metalurgijom ima savim drugačije lice kada su u pitanju blogeri kojisu pokazali zavidno znanje, upornost i kvalitet u rpoteklih nekoliko godina što se jasno može videti i na svim agregatima blogova u regionu ili šire. Naša organizacija BITNO je ove godine organizator skupa BlogOpen koji je prvenstveno zamišljen kao niz događaja na kojima se blogeri druže u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, radi upoznavanja, razmene iskustava i ideja i uspostavljanja saradnje u više oblika.

Nešto zvaničniji ton ovim susretima daju predavanja o blogosferi, internetu, web-u, informatici uopšte, pa i društvu na čiji razvoj IT generalno utiče. Pored toga, organizacija okruglih stolova na teme bitne za samu blogosferu bi trebalo da postane prepoznatljivi elementi BlogOpen događaja, kao i zajedničke akcije od šireg društvenog značaja.

Poznato je da su blogeri sve uticajniji i da zahvaljujući razvoju i napredku ovog vida komunikacije mnoge stvari idu sasvi drugim tokom kako na globalnom tako i na  lokalnom nivou i da je mnogo primera da dobro konceptiran i kvalitetno vodjen blog može uticati na ekonomsko- privredne i političke prilike.

Pozivam Vas da dodjete u Bor, a pozivam još jednom i sponzore koji iz bilo kog razloga nisu kontaktirali sa organizatorima do sada da se jave i pomognu najveći skup blogera i IT stručnjka Jugoistočne Evrope i urade vrhunski marketing za svoju kompaniju ili preduzeće.

2 Komentara

 • ZoranM

  12. septembar 2008. at 18:15

  Hvala na lepoj najavi a ujedno i na pomoći u organizaciji. Mi se nadamo da ćemo svima ulepšati ta dva dana. Problemi sa parama i sponzorima su uvek prisutni, ali i pored toga mislimo da će svi razumeti zašto su došli i otići prezadovoljni.

 • borsky

  12. septembar 2008. at 20:13

  Zahvalnost ja dugujem Vama koji radite to sve i uspevate da se izborite sa svim problemima. Ponosan sam što učestvujem u istoriji blogovanja pod nazivom BologOPEN 2008.
  Hvala još jednom svima i sve čestitke na pripremi, odličnoj i nenametljivom marketinškoj kampanji i promociji grada Bora u nejboljem mogućem svetlu.