BlogOpen 2007

O projektu
Blogosfera u regionu stabilnim koracima napreduje. Broj blogova se svakodnevno povećava, sve više ima i ličnih, ali i specijalizovanih blogova, a blog forma se koristi i za druge tipove sajtova. Kao i sam razvoj interneta i informatike, razvoj blogova nameće svoja pitanja koja zahtevaju promptne odgovore. Na pitanja o blogosferi su svakako najpozvaniji da odgovore sami njeni učesnici – blogeri.
Iza toga se i krije ideja organizacije regionalnog blogerskog festivala. Kad smo proletos u Pančevu videli da znamo da se okupljamo i da imamo o čemu da pričamo, rešili smo da napredujemo.BlogOpen je prvenstveno zamišljen kao niz događaja na kojima će se blogeri družiti u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, radi upoznavanja, razmene iskustava i ideja i uspostavljanja saradnje. Nešto zvaničniji ton ovim susretima će davati predavanja o blogosferi, internetu, webu, informatici uopšte, pa i društvu na čiji razvoj IT generalno utiče. Pored toga, organizacija okruglih stolova na teme bitne za samu blogosferu bi trebalo da postane prepoznatljivi elementi BlogOpen događaja, kao i zajedničke akcije od šireg društvenog značaja.U skladu sa svojim imenom, BlogOpen je i manifestacija otvorena za ideje, predloge i saradnju. Otvorena za sve ljude koji bi voleli da se uključe u organizaciju, one koji smatraju da imaju o čemu da pričaju sa blogosferom, kao i one koji žele da čuju nešto novo i zanimljivo. BlogOpen je otvoren i za one koji su najviše željni druženja sa ljudima sličnih i različitih ideja, ali koji imaju jednu zajedniču stvar – vode svoj blog!
preuzeto sa blogopen.eu 

2 Komentara

  • misko

    16. oktobar 2007. at 14:07

    Ja ne pratim bas veliki broj blogova ali nekoliko njih pratim. Necu ih imenovati. Moj blog ima jedan pravac i opredelio sam se samo za jednu granu i samo o tome pisem.